FİLİSTİN İÇİN ÖZGÜRLÜK KONVOYU OLUŞTURULUCAK ‘ROTAMIZ İNCİRLİK YÜKÜMÜZ İNSANLIK’

228

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, ABD, İsrail ve onların taşeronluğunu yapan ülkelerin yöneticilerine meydan okumak için İstanbul’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkarak Filistin İçin Özgürlük Konvoyu oluşturacaklarını belirtti.

Birçok coğrafyada sivillere uygulanan zulüm politikalarının tüm dünyanın gözleri önünde yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Yenipazar, “Haftalardır soykırıma varan saldırıların yaşandığı Gazze, bu zulüm politikalarının geldiği son noktadır. Apartheid rejimi İsrail, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka 2,5 milyona yakın insanın yaşadığı Gazze’deki sivilleri kadın, çocuk ve yaşlı demeden katletmekte, hayatta kalanlara ise yaşam hakkı tanımamaktadır. Hastaneler, mülteci kampları, okullar, fırınlar, aşevleri ve aklınıza gelebilecek daha birçok yer saldırıya uğramış, Refah Sınır Kapısı’ndan kısıtlı geçen yardımlar, Gazze’nin ihtiyacının yüzde 3’ünü dahi karşılayamamaktadır. İsrail tarafından elektrik, su ve iletişimin kesildiği Gazze’de hastanelerdeki yaralıların tedavileri ilkel yöntemlerle zor şartlar altında yapılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca bu hastaneler, çok sayıda kadın ve çocuğun sığındığı adeta birer mülteci kampına dönüşmüştür. Buna rağmen hastaneler dahi bombalanmaktadır.” İfadelerini kullandı.

‘10 BİN SİVİL HAYATINI KAYBETTİ’

7 Ekim tarihindeki saldırılar üzerinden 28 gün geçtiğine değinen Yenipazar, bu süreçte Gazze’ye 18 bin ton bomba atıldı. Bu oran, İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan bombanın bir buçuk katı büyüklüğündedir. Bu saldırılarda 10 bine yakın sivil hayatını kaybederken, 25 bine yakın sivil ise yaralandı. 1,5 milyon kişi yerinden edildi.” Dedi. İsrail’in soykırım politikalarının Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından Afrika’ya kadar din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ‘‘ben insanım’’ diyen tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin tepkisine yol açtığını ifade eden Yenipazar, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi birçok batı ülkesinin yöneticilerinin İsrail’e bebekleri ve kadınları katletmesi için tam destek verdikleri görülmektedir.”şeklinde konuştu.

‘YARIN 14:00’DA İNCİRLİK ÜSSÜ’NDE BULUŞACAĞIZ’

ABD, İsrail ve onların taşeronluğunu yapan ülkelerin yöneticilerine meydan okumak için İstanbul’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkacaklarına değinen Yenipazar, şu ifadeleri kullandı. ‘‘Rotamız İncirlik, Yükümüz İnsanlık’’ olacak… İstanbul’dan hareket eden konvoy olarak Kocaeli’ne ve Ankara’ya, yarın ise Konya’ya uğrayacağız. Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce araç, on binlerce vicdan sahibiyle Pazar günü 14:00’da İncirlik Üssü’nde buluşacağız. İnanıyoruz ki bizim bu hareketimiz, dünya genelinde ABD’nin başındaki kuklaların ve taşeronlarının layık oldukları muameleyi görmeleri için bir kıvılcım olacak. Bu kıvılcım ise Filistin için bir özgürlük ateşine dönüşecek. Yumruklarımız sıkı, sesimiz gür, inancımız tam, amacımız net, söylemimiz tek ‘‘Filistin Özgür olana kadar mazlumların yanında olmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz’’




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *