KÜTAHYA SAVUNMA SANAYİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PROJESİ GELECEĞİMİZE KAPI AÇACAK

326

Kütahya’ya dair vaatlerini sıralayan İYİ Parti Kütahya Belediye Başkanı Ahmet Tekdemir, Türkiye’de sadece Ankara’da olan Savunma Sanayi Organize Bölgesini ikincisini Kütahya’da kuracaklarını açıkladı. Tekdemir, “Ekonomik refahı kat be kat artıracak bir projeksiyon ile Kütahya Savunma Sanayi OSB geleceğe açılmış kapı olacak.” Dedi.

‘PEMBE TABLO İLE GERÇEKLER FARKLI’

İYİ Parti Kütahya Belediye Başkanı Ahmet Tekdemir, düzenlediği basın toplantısında Kütahya’ya kazandırmak istediği projeler hakkında açıklamada bulunarak Belediye Başkanı seçilmesi halinde projeleri hayata geçirmek için taahhütte bulundu. Kütahya’nın değişimi ve dönüşümü için Ağustos ayında bir harekete başladıklarını ifade eden Ahmet Tekdemir, Kütahya nasıl tekrar eski şaşalı günlerine döner, şehir nasıl tekrar arzu edilen ekonomik sosyal ve kültürel yapıya kavuşturur diye yola çıktıklarını belirtti. Geçmişte yaşadığımız birçok sıkıntıyı göz önüne alarak bir yol haritası çizdiklerine değinen Tekdemir, Kütahya’yı sokak sokak mahalle mahalle mahalle gezdiklerini ifade etti. İl olarak muhtarlardan mahallelerin gerçek sorunlarını öğrendiklerini, vatandaşla, STK’lar ile kamu kurumları ile bir araya geldiklerini belirten Tekdemir, Kütahya’ya gösterilen toz pembe tablo ile gerçeklerin çok farklı olduğunu gördüklerini vurguladı.

‘TRAMVAYI KÜTAHYA’YA KAZANDIRACAĞIZ’

Alt yapısını ve fizibilitesini yaparak; hayal olsun, oy kazandırsın diye değil gerçekten sağlam projeler hazırladıklarını açıklayan Tekdemir, değişim tek adresi sloganı ile çıkılan bu yolda tek dertlerinin Kütahya’yı hak ettiği refaha ulaştırmak olduğunu ifade etti. İYİ Belediyeciliği Türkiye’de en iyi yapacak belediye olmak için söz veren Tekdemir, küçük bir şehir olmasına rağmen Kütahya’daki trafik sorununun İstanbul’dan daha berbat olduğuna dikkat çekti. Tramvayı mutlaka Kütahya’ya kazandıracaklarını belirten Tekdemir, “Teleferiği bir prestij meselesi olarak hayat geçireceğiz. Sokak hayvanlarını yaşam haklarını doğru bir perspektif ile çözeceğiz. Barınma imkânının çok daha iyi odluğu bir yaşam parkı kuracağız.” Şeklinde konuştu.

‘İKİNCİSİNİ KÜTAHYA’DA KURACAĞIZ’

Kütahya’nın merkezindeki güzellikleri tarih turizminin kültür yolu projesi turizme kazandıracaklarının altını çizen Tekdemir, gençlerin başka bir şehre eğlenmeye gitmemesi için eğlence parkı projesi üreteceklerini belirtti. Türkiye’de sadece Ankara’da olan ikincisini Kütahya kurmaya planladıkları Savunma Sanayi Organize Bölgesi hakkında da konuşan Tekdemir, “Kütahya’nın kalkınmasını üst düzeye taşıyacak devletimizin ve milletimizin bekası, memleketimizin huzur ve refahı için Kütahya’nın Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olacağı savunma sanayi organize bölgesi gibi devasa bir yatırımı Kütahya’ya getireceğiz. Kütahya’nın lojistik ve jeopolitik olarak çok önemli bir yeri var. Gerek maden yapısı ile gerek makine parkı ve gerek yetişmiş insan gücü ile Savunma Sanayi OSB’nin gelmesine en uygun yer ve imkânlar Kütahya var. Kütahya’da ekonomiyi 4-5 kat artıracak bir projeksiyon ile geleceğe açılmış kapı olacak. Bu organizenin Kütahya gelmesi; Kütahya’ya gelemeyen devlet tarafından ertelenen yatırımların gelmesi demek. Mavi, beyaz yaka denen insanların Kütahya’ya gelmesi demek. Kütahya’nın milli gelirden aldığı payın 4-5 kat artması demek. Kütahya’da asgari ücret seviyesini yükselmesi demek.” İfadelerini kullandı.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞ BİR KURUŞ ÖDEMEYECEK’

Kütahya için yepyeni bir şehir projesi le yola çıktıklarına değinen Tekdemir, “Kütahya daracık sabit bir bölgede kaldı. Biz yeni uydu kentlerle daha büyük bir merkez haline getireceğiz. Vatandaşın çarşıda aldığı hizmeti kendi mahallesinde almasını sağlamamız ve yeni merkezler oluşturmamız lazım.” Dedi. Deprem bölgesinden olmamıza rağmen Kütahya’daki inşaat kalitesinin düşük olduğuna değinen Tekdemir, “Eski yerleşim bölgelerine yerinde ada bazlı dönüşüm başlatacağız ama bunu yaparken hiçbir vatandaştan bir kuruş para istemeyeceğiz.” Şeklinde konuştu. Cumartesi Pazarının kurulduğu yıkılan Merkez Pazar yerine aynı yerinde modern pazar yeri yapacaklarını dile getiren Tekdemir, mahallere de modern Pazar yerlerinin kurulacağını aktardı.

‘KÜTAHYA’YI DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİM’

Kütahya’da çiftçiye ucuz mazot, gübre tohum ve yem desteği sağlayacaklarını dile getiren Tekdemir,  “Bunu tüm esnaflarımız için de yapacağız. Yüzde 15’e kadar mazot desteği verileceğinin müjdesini şimdiden verelim.” Dedi. Kütahya’da otobüslerin ilk durakta olduğunu ve vatandaşın uzun süre otobüs beklediğini ifade eden Tekdemir, “Mühendislerimizin söylediğine göre tramvay projesinin maliyeti şu anki belediye sarayının maliyeti kadar. Kusura bakmayın benim vatandaşımın rahatı çok daha önemli. İnsanların ulaşım konforu yok. Ben bunu yaparım yapacağım. Hiçbir artı maliyete ve kamulaştırmaya gerek olmadan DSİ kanalı üzerinde kuracağım bir köprü ile Kütahya’yı demir ağlarla öreceğim. Kanalı dört metre üzerinden bu hat bütün Kütahya’yı baştan sona Yoncalı’ya kadar gidecek. Hem trafiğe zararı olamayacak hem de Kütahya’nın çehresini değiştirecek. Evet, rantbl olmayacak sonucu çıkmış olabilir. Eskişehir gibi büyükşehir değiliz belki ama Kütahya’nın tramvaya Eskişehir’den daha çok ihtiyacı var. Çünkü biz ince uzun bir şehiriz. Sizin mutlaka bu hatta bir raylı sistem inşa etmeniz şart.” Şeklinde konuştu. Kütahya’daki öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmeti sağlamak istediklerini dile getiren Tekdemir, Kütahya’ya yepyeni bir öğrenci yurt kazandırmayı hedeflediklerini de açıkladı. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *