TEKDEMİR’İN SPOR PROJELERİ DİKKAT ÇEKTİ ‘SPOR AKADEMİSİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

173

Kütahya’daki tüm spor tesislerini iki katına çıkaracağını dile getiren İYİ Parti Kütahya Belediye Başkanı Ahmet Tekdemir, amatör spor takımları için düzenli bir gelir kaynağı sağlayacaklarını, Kütahya’da devasa bir spor akademisi kuracaklarını belirtti.

İYİ Parti Kütahya Belediye Başkanı Ahmet Tekdemir’in, Belediye Başkanı seçilmesi halinde Kütahya’ya kazandırmak istediği projeler arasında sıraladığı sportif projeler dikkat çekti. Daha önce Belediye Kütahyaspor’a başkanlık da yapan Tekdemir, “Biliyorsunuz benim en büyük sevdam Kütahyaspor’dur.” İfadelerini kullandı. 

‘KÜTAHYA’DAN MİLLİ SPORCULAR YETİŞSİN İSTİYORUM’

Sporun basketboldan masa tenisine,  güreşten futbola kadar hemen hemen bütün dallarında görev yapmış biri olarak sporun kendisi için taşıdığı öneme dikkat çeken Ahmet Tekdemir, “Ben Kütahya’dan milli sporcuların yetişmesini, Kütahya’da milli sporcuların yetişeceği üst liglere sporcu gönderebilecek bir yapıyı kurmak istiyorum.” Şeklinde konuştu. Hayata geçirecekleri spor akademisinden amatör spor kulüpleri ve kulüplerin de faydalanabileceğine değinen Tekdemir, “İçerisinde yemekhanesinin yatakhanesine eğitim salonlarından toplantı salonlarına kadar devasa bir tesisten bahsediyorum. Akademide sporcuların ücretsiz geliş gidişinden yemeğine, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarından eğitim ihtiyaçlarına kadar destek verildiği bir sistem kurmak istiyorum.” Dedi.

‘MİLYONLARI BOŞA ATMAKTAN KURTARACAĞIZ’

Kütahyaspor’un tesislerini ve Kütahya’daki amatör spor tesisleri başta olmak üzere tüm spor tesislerini iki katına çıkaracağını dile getiren Tekdemir, “İlk yapacağım şeyler biri bu. Hemen sahlarımın yapılmasını temin etmek ve Kütahyaspor’a yepyeni bir stadyum kazandırmak bunun için mücadele etmek. Bununla beraberde Kütahyaspor’u üst liglere taşıyacak hem altyapısıyla hem üstyapısıyla, hem de kaliteli ve yeterli personel kadrosuyla kurumsal bir hale getirip yola devam edeceğiz.” Şeklide konuştu. Kütahya’da sporun gelişmesinin milyonlarca lirayı boşa atmaktan kurtarmak anlamına geldiğini dile getiren Tekdemir, “Boşa giden kaynakları artık dolu olarak bir yetişmiş insan kaynağı haline getirmek zorundayız.” Dedi. Amatör spor takımları için; belediyenin yılda sadece bir defa vereceği gelir kaynağın yerine, her ay düzenli bir gelir kaynağı sağlayacak bir sistem kuracaklarını ifade eden Tekdemir, amatör spor kulüplerinin malzeme desteğini sağlayacak sponsorluk sisteminin geliştirileceği bir çalışma yaptıklarına değindi.

SPORU GELİŞTİRECEĞİZ

Kütahya’nın sportif anlamda daha üst liglere gidebileceği bir imkânlarını sağlayabilecek en büyük gider olan yol otobüs masraflarını karşılayabileceği bir sistem hayata geçireceklerini belirten Tekdemir,  şu ifadeleri kullandı: “İlk etapta 6 tane 22-23 kişilik otobüsler alarak bunları amatör spor kulüplerine ve tüm branşlarda verecek, giderlerini biz karşılayacağız. Amatörlerimizi ve Kütahya’mızda sporu ciddi anlamda geliştirecek ve ciddi anlamda kalkındıracak şekilde bir çalışma içerisinde olacağız.”

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *