ÖĞRENCİYE YAŞADIĞI ŞEHRİ TANITACAK PROJE: KÜTAHYA 101 DERSİ

262

Öğrenim gördükleri şehri üniversite öğrencisine tanıtmak ve bir kent bilinci oluşturmak için DPÜ’de Kütahya 101 dersi planladıklarını açıklayan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, dersin tüm fakülte ve programlardaki öğrenciler için ortak ders olacağını ifade etti. Kızıltoprak, Kütahya Ansiklopedisi projesinden de bahsetti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ olarak Kütahya’nın tanıtımında aktif rol oynamak istediklerine değinerek projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bütün gayretlerinin Kütahya’yı bir marka şehir haline getirip ona katkı vermek olduğunu belirten Kızıltoprak, DPÜ olarak Kütahya’nın tanınması, değerlerinin tarihinin araştırılması, sosyolojik yapısının incelenmesi bizim mütevazı gayretlerimizle olacaktır.” İfadelerini kullandı.

REKTÖR KIZILTOPRAK KÜTAHYA’YI GEZİYOR

Her sabah Kütahya’nın keşfedilmeyen tarihi değerlerini incelemeye çalıştığını dile getiren Kızıltoprak, “bunları zaman zaman sosyal medyada paylaşıyorum. Darülkurraya gidiyoruz. Hisar Cami’ye gittik. Ebu’l Vefa, Ebu’l Sefa, Ebu’l Cefa Kütahya’nın değeri olan noktalar. Onlar hakkında küçük bilgilendirmeler yaptık bundan sonra da çalışmalarımız hem bireysel hem kurumsal olarak devam edecek.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA ANSİKLOPEDİSİ HAZIRLAMAK İSTİYORUZ’

Bir Kütahya ansiklopedisi hazırlamak istediğini belirten Rektör Kızıltoprak, daha önce Türkiye Bilimler Akademisi’nde böyle bir çalışmanın içinde olduğunu ifade etti. Ansiklopedi ön görüşmelerini yaptığını dile getiren Rektör Kızıltoprak, Kütahya’nın değerlini göstermek için kimlerin çalışmaya katkıda bulunabileceğine hazırlandığını ifade etti. Çeşitli şehirlerin ansiklopedileri olduğuna değinen Rektör Kızıltoprak, Kütahya hakkında en doğru bilgileri kaleme almak için çalışmanın önemine vurgu yaptı.

‘ORTAK DERS OLACAK’

Kütahya’yı tanıtmak ve bir kent bilinci oluşturmak için DPÜ’ye düşen görevlerden biri olduğuna inandığı bir Kütahya 101 dersi planladıklarını açıklayan Rektör Kızıltoprak, “Bu dersi bir ortak platformda verecek şekilde planlıyoruz. Yani dersi mühendislik öğrencisi de, tarih öğrencisi de Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi de İslami Bilimler Fakültesi öğrencisi de alsın istiyoruz. Bu imkanı sağlayacak altyapıyı hazırlıyoruz.” Dedi. Rektör Kızıltoprak, tüm bu çalışmaların Kütahya’nın daha iyi tanınması hedefine hizmet edeceğini belirtti.

 M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *