‘HALKIMIZI BİRLİK OLMAYA DAVET EDİYORUZ’

186

Üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü savunduklarını vurgulayan konuşan CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya Hatay milletvekili Can Atalay serbest bırakılmamasına sesisz kalmayacaklarını belirtti. Her ortamda bu hukuk darbesini anlatıp tepkilerini göstereceklerine dikkat çeken Yenikaya “Halkımızı haklı davamızda birlikte olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Hatay milletvekili Can Atalay serbest bırakılmaması hakkında konuşan CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya “9 Kasım 2023 günü Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin kararını yok sayıp iktidarın yönlendirmesi ve baskısı ile devlet krizi çıkarmıştır, hukuk darbesi yapılmıştır” dedi.

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleriyle Adalet nöbeti başlattığını belirten Yenikaya “9 Kasım’dan bugüne kadar milletvekillerimiz Yargıtay 3. Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM)  Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili hak ihlali kararını uygulamaması ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını “yargı darbesi” olarak nitelendiren CHP, Meclis Genel Kurulu’nda Adalet nöbetini sürdürmektedir.  Bizler de CHP örgütleri olarak tüm illerde sessiz kalmamak için her ortamda bu hukuk darbesini anlatıp tepkimizi koyuyoruz ve halkımızı bu konuda bilgilendirerek birlik olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BU KRİZ VE HUKUKSUZLUK SÜRECEKTİR’ CHP milletvekillerinin 20’şerli gruplar halinde, hafta sonu tatil günlerini de kapsayacak şekilde Genel Kurul’da her gün sabahlayarak eylemlerini sürdürmekte olduklarını hatırlatan Yenikaya şu ifadeleri kullandı; “Hatay milletvekili Can Atalay serbest bırakılmadığı sürece bu kriz ve hukuksuzluk sürecektir. Kütahya CHP örgütü olarak üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü savunuyoruz ve halkımızı Hak hukuk adaleti savunmaya bu haklı davamızda birlikte olmaya çağırıyoruz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *