AHMET ULUÇAY BİLSEM SİNEMA DÜNYASINA YENİ ‘ULUÇAY’LAR YETİŞTİRİYOR

277

Ahmet Uluçay’ın ismini ve sinema düşüncesini yaşatmaya çalıştıklarını vurgulayan Ahmet Uluçay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Osman Said Demiryılmaz, merkezdeki sinema atölyesinde öğrencilerin sinema dünyasına adım attığı ifade etti. Demiryılmaz, 5. Kez düzenlenecek Ahmet Uluçay Kısa Film Yarışmasının ise izin aşamasında olduğunu açıkladı.

Tavşanlı Ahmet Uluçay Bilim ve Sanat Merkezi, sinema dünyasına kazandırdığı filmlerle adını tüm dünyaya duyuran Türk sinemasının bilge yönetmeni Tavşanlı Tepecik Köyü doğumlu Ahmet Uluçay’ın anısını yaşatmaya devam ediyor. Merkez Müdürü Osman Said Demiryılmaz, GAZETE KIRKÜÇ’e okulun sinema faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

‘AHMET ULUÇAY KISA FİLM YARIŞMASINI 5’İNCİ KEZ DÜZENLEYECEĞİZ’

Her sene Ahmet Uluçay Kısa Film Yarışması düzenlediklerini belirten Demiryılmaz, “Bu yıl da beşinci kez düzenleyeceğimiz yarışmamızın başvurularını yaptık. Şu anda resmi süreç devam ediyor, izin sürecindeyiz bu yüzden tarihler henüz netleşmedi. Büyük ihtimalle yaz aylarına doğru sonuçlanacak ve ön değerlendirmesi yapılacak. Daha sonra duyura çıkacağız.” Dedi. Yarışmada üniversitelerin İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinden hocaların jüri üyeliği yaptığına değinen Demiryılmaz, Adana Film Festivalinin Jürisinde yer alan hocaların değerlendirmelerde bulunduğunu belirtti. DPÜ’den Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’ın da jüride yer aldığını ifade eden Demiryılmaz, kısa film yarışmasında Ahmet Uluçay’ın ismini ve sinema düşüncesini yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.  

‘SİNEMA ATÖLYESİ KURDUK’

Ahmet Uluçay Bilim ve Sanat Merkezi ismini aldıklarından beri merkezde sinema atölyesi kurduklarını ifade eden Demiryılmaz, “Çocuklara temel sinema eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Bunun içerisinde senaryo yazımından tutun, kurguya kadar pek çok atölye bulunuyor. Çok istekli öğrencilerimiz var. Yaratıcı yazarlık becerileri ile ilişkilendirerek senaryosunu yazdığı filmleri öğrencilerimiz çekiyor. Sinema dünyasının nasıl işlediğini anlamaya çalışıyorlar. Burada bir green screenimiz var, yayıncılık dünyasının nasıl çalıştığınız anlatmaya çalışıyoruz.” Dedi. Demiryılmaz, Tavşanlı’daki öğretmenler için düzenledikleri Film Kurgulama Eğitimi ile öğretmenlerinden derslerinde videoyu da kullanabilmelerinin sağlandığını belirti.

‘O DÖNEM BİLSEM OLSA

ULUÇAY ÖĞRENCİMİZ OLURDU’

Ahmet Uluçay’ın çok önemli ve hiç unutulmaması gereken bir değer olduğunu belirten Demiryılmaz,  “Ahmet Uluçay’ın torunu Gül Ayşe Uluçay okulumuzun resim öğrencilerinden. Atölyemizde çalışmalar düzenliyor. Zaten ben Ahmet Uluçay’ın zamanında BİLSEM olsa onun da burada öğrenci olacağına inanıyorum.” Dedi.

‘ÇOCUKLAR SİNEMA DÜŞLERİ KURSUN DİYE’

Tavşanlı Ahmet Uluçay Bilim ve Sanat Merkezi açıldığında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un  “Çocuklarımız sinema düşleri kursun sinemamızın sıradışı yönetmenlerinden Ahmet Uluçay’ın adı Tavşanlı BİLSEM’de yaşayacak”  ifadelerini kullanmıştı.

 ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *