TASARIMLARI BU KEZ DE GÜNEY ASYA’YA UZANDI: AŞKLA ÜRETİYOR DÜNYA ALKIŞLIYOR

336

Pakistan’ın başkenti İslamabad ve Karaçi şehrinde muhteşem iki defileye imza atan Cemile Gül, sanat ödülünü, Pakistan Kültür Bakanı Dr. Junaid Ali’nin takdimi ile aldı. Ülkemizin ve Kütahya’nın geleneklerini sergilemekten onur duyduğunu ifade eden Gül, “Büyük bir aşkla üretmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası arenada büyük beğeni toplayan Cemile Gül, Kütahya’nın geleneksel motiflerini Türkiye sınırlarının ötesine taşımaya devam ediyor. Ekim ayında Güney Kore’nin başkenti Seul’de hayata geçirdiği defilesi ile Kütahya’yı ve Türkiye’yi gururlandıran Cemile Gül, tanıtım bayrağını bu defa Pakistan’a taşıdı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Türk Büyükelçisi Mehmet Paçacı’nın daveti üzerine Pakistan’ın başkenti İslamabad’a giden Cemile Gül, Büyükelçilik Rezidansında defile düzenledi. Dünya büyükelçi eşlerinin katılımıyla gerçekleştirilen defilede Gül’ün tasarımları ayakta alkışlandı.

Başkonsolos Cemal Sangu’nun daveti üzerine Pakistan’ın Başkenti İslamabad’dan Karaçi şehrine geçen Cemile Gül, Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle Greenwich Üniversitesi’nde yapılan kültür gecesine defilesi ile damgasını vurdu.

SANAT ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Türk işleme sanatıyla hazırlanmış kıyafetlerin defilesini büyük beğeni toplarken defilenin sonunda podyuma çıkan Gül, dakikalarca alkışlandı. Sanat ödülüne layık görülen Gül, plaketini defileye katılan Pakistan Kültür Bakanı Dr. Junaid Ali Şah’ın elinden aldı.

Cemile Gül imzasıyla gerçekleştirilen iki defilede Kütahya kıyafetleri, Osmanlı Dönemi kıyafetleri ve günümüz Türk kadının giydiği kıyafetler sergilendi. Başarıyla tamamlanan defileler ve layık görüldüğü sanat ödülü sebebiyle büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Gül, “Ülkemizin ve Kütahya’mızın geleneksel kıyafetlerini, günümüz kıyafetlerini ve geleneklerimizi sergilemekten onur duydum. Pakistan’da defilenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese Büyükelçilimize, Başkonsolosumuz sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimizi, kültürümüzü ve güzel ülkemizi tanıtmak için büyük bir aşkla üretmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *