‘CEMATİ İNDİRMEK İÇİN KAYDIRAK VEYA PARAŞÜT GETİRECEĞİZ’ İSTİNAF DUVARI ARTIK YAPILMALI

468

İnköy Mahallesi Merkez Cami’nin istinaf duvarının yıkımının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hiçbir yapım çalışması başlatılmadı. Her gün camiye girip çıkarken düşüp yaralanma riskiyle yüz yüze gelen mahalle sakinleri, duvarın bir an önce onarılmasını ve yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

5 AY ÖNCE YIKILDI

İnköy Mahallesi’ndeki Merkez Cami’nin istinaf duvarının yıkımının üzerinden aylar geçmesine rağmen inşa edilmemesi mahalle sakinlerine zor anlar yaşatıyor. İnköy Mahallesi’nde 1954 yılında yapılan Merkez Cami’nin istinaf duvarı, 5 ay önce Kütahya Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Vatandaşlar tarafından kısa sürede yapılacağı düşünülen duvar harabe bir şekilde kaldı.

İNERKEN ÇOK SAYIDA KİŞİ DÜŞTÜ

Cami cemaatinin camiye giriş çıkışlarının büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade eden İnköylüler, mahalle sakinlerinin rahatsızlığına ve yıkımın üstünden geçen aylara rağmen bir çözüm bulunamadığı belirtti. Duvarın beş ay önce yıkıldığına değinen bir vatandaş, “Kış geldi lavabo yok. Caminin tuvaletleri yok, abdesthanesi yok, hiçbir şeyi yok. Gelen misafir abdest alacak yer bulamıyor, lavaboya girecek yer bulamıyor. Cemaatin girdiği merdiveni gördünüz inerken kaç kişi düştü buradan. Böyle devam ederse cemaati indirmek için kaydırak veya paraşüt getireceğiz.” Şeklinde konuştu.

ÖNCE YAPACAĞIZ DEDİLER

SONRA PAZARLIK BAŞLADI

Mahalleliler, istinaf duvarı için önce “yapacağız” sözü verilirken şu an Belediye yetkililerinin “malzemesini biz verelim işçi sizden olsun” pazarlığına başladığını ifade etti. İnköy Mahallesi sakinleri duvarın bir an önce onarılmasını ve yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *