TÜGVA’DAN ATEŞKES İÇİN RED KARARI VEREN ABD’YE TEPKİ: İSRAİL BARBARLIĞINA ABD DE ORTAK OLDU

202

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde oylanan ateşkese red oyu veren ABD’ye karşı bütün dünya halklarını harekete geçmeye çağıran TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Furkan Coşgun, Amerika tarihine İsrail barbarlığına ortak olmanın kara bir leke olarak yazıldığını belirterek “Bu kararla dünyanın da 5’ten büyük olduğu açıkça görülmüştür” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya İl Temsilciliği Laleli Camii önünde bir basın açıklaması düzenleyerek bütün dünya halklarını Gazze’de ‘insani ateşkes’ çağrısını reddeden Amerika’ya karşı harekete geçmeye davet etti. Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan soykırımın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Furkan Coşgun, bütün dünyanın şahit olduğu bu soykırımda; 68 günde İsrail tarafından 18 bin masum insanın katledildiğini açıkladı. Coşgun,7bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere binlerce masumun ibadethanelerin, okulların, hastanelerin bombalanması sonucu acımasızca öldürüldüğüne dikkat çekti.

YALNIZCA ABD VETO VERDİ

Savaş hukukunun, evrensel insan haklarının alt üst edildiği bu saldırıların, şüphesiz bir soykırım olduğunu ifade eden Coşgun, her ne kadar çok geç kalınsa da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ateşkes ilan edilmesi için harekete geçtiğini belirtti. “Ne yazık ki yapılan oylamada bütün üyeler oy birliği ile ateşkes yapılmasını talep ederken ABD’nin veto etmesi sebebiyle karar alınamamış, reddedilmiştir.” Şeklinde konuşan Coşhun, ABD’nin 13 Birleşmiş Milletler üyesi ülkeyi karşısına alarak İsrail’in katliamına ortak olduğunun tescillendiğini ifade etti.

‘AMERİKA HALKININ DEĞİL HÜKÜMETİN KARARI’

Amerika tarihine İsrail barbarlığına ortak olmanın kara bir leke olarak yazıldığını dile getiren Coşgun, “Bu red kararı şüphesiz Amerikan halkının değil, iktidarda bulunan Siyonist Biden hükümetinin bir kararıdır. Artık özgürlük, barış, insan hakları konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiası ve samimiyeti söz konusu olamaz. Bu kararla dünyanın da 5’ten büyük olduğu açıkça görülmüştür. Artık Amerika, insanlığın gözünde özgürlük ve insan hakları ülkesi değil barbarlık, zulüm, ırkçılık ve katliam ülkesi olarak tanımlanacaktır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yeniden reforme edilmeli, bütün dünya milletlerinin karşısına alan Amerika bu katliama ortak olmanın bedelini ödemelidir. Daha iyi, daha adil bir dünya için bu red kararını kınıyor, bütün dünya halklarını Amerika’ya karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR

Dünya’nın Amerika’ya hükmeden Siyonist zalimlerden daha büyük olduğunun altını çizen Coşgun, şu ifadeleri kullandı: “Müslümanlar muzaffer olacak, onurlu ve izzetli Gazze halkının dik duruşu, katil İsrail’in sonunu getirecektir. İşgal edilen Filistin topraklarındaki bu zulmün hesabı insanlık vicdanıyla birlikte hukuk önünde elbette sorulacaktır. Gazze kasapları uluslararası mahkemelerde eylemlerinin hesabını verecektir. Son nefesimize kadar Gazze’li masum sivillerin yanında olacak, suçlular cezalandırılana kadar her platformda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz Bir kez daha haykırıyoruz; “Dünya 5’ten büyüktür.”

BOYKOTA DEVAM ÇAĞRISI YAPTI

İsrail’le Siyonistlerle mücadelemize her yerde her mekanda devam edeceklerini, meydanlarda her zaman bulunup nöbetlerine devam edeceklerini belirten Coşgun, boykotlarla tepki göstermeye devam edeceklerini ifade ederek Kütahyalılardan boykot ürünlerini kullanmamaları istedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *