BIRAKIN BİZ DE VAATLERİMİZİ ANLATALIM

97

Haceloğlu İşhanı’ndaki seçim bürosunda İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir’in afişlerinin yer almasının kendilerinin hakkı olduğunu ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Bırakın biz de insanlara vaatlerimizi anlatalım.” Şeklinde konuştu.

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir’in de katılımıyla Sevgi Yolu’ndaki seçim bürolarının önünde basın açıklamasında bulundu. Belediye başkanlık seçimini için İYİ Parti olarak ilgili yazılarını yazarak, Valiliğe dilekçe vererek Haceloğlu İşhanı’nda seçim bürosu kiraladıklarını belirten Nurhan Sunel, “Bu büro Kütahya İYİ Partinin seçim bürosudur.” Dedi. Çarşı yönetiminin ortak alanlarda herhangi bir afiş astırmama kararı aldığını ifade eden Sunel, “Bununla ilgili bize yazı yazıldı biz de karşılığını yazarak kendilerine bildirdik.” Şeklinde konuştu. 

‘AFİŞ KİMSENİN ALANINI İŞGAL ETMİYOR’

Afişin Haceloğlu İşhanı’ndaki herhangi bir ortak alanı işgal etmediğinin altını çizen Sunel, “Eğer ki işgal edildi diye bir iddia varsa aşağıdaki tüm tabelaların ve klimaların dış mekana nasıl zarar verdiği ve asıl orada işgal olduğu görülür.” İfadelerini kullandı. Seçimlere girerken rakipleri gibi belediyenin ya da devletin imkanlarını kullanmadıklarını dile getiren Sunel, İYİ Parti’ye oy veren, gönül veren insanlarla imece olarak buradaki bürolarını tuttuklarını, afişleri aralarında para toplayarak yaptıklarını belirtti. Ellerinden geldiği kadar mücadele verdiklerini ifade eden Sunel, “Biz bu mücadeleyi bu mayıs ayında yapılan seçimlerde olduğu gibi aynı üslupla kimseyi kırmadan, kimseyi üzmeden ve kimseye zarar vermeden yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz bu kadar hüsnü niyet kullandıkça açığımız seçim bürosunun tüm evraklarını ilgili devlet dairlerine vermemize rağmen bir rahatsızlık ortaya çıktığını anladık.” Dedi.

Belediye Başkan Adayları Ahmet Tekdemir’in Kütahya’ya hizmet için çalışmalara üç buçuk ay önce başladığını hatırlatan Sunel, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir’in kazandığı tarihten itibaren Kütahya’nın belediye başkanı olacağını, hiçbir zaman Kütahya Belediyesinin İYİ Parti’nin arka bahçesi olmayacağını belirtti. İnsanlara üçüncü bir yol olarak gidebilecekleri İYİ Parti’yi tanıtmak için uğraştıklarını ifade eden Sunel, İşhanı yönetiminin afişleri sökün talimatı verdiğini belirtti.

‘HALKIMIZ CEVABI 31 MART’TA VERECEK’

Yazılı olarak karşılık verdikleri talebin karşılığının yazılı bir şekilde verilmesi gerektiğini dile getiren Sunel, “Onlar oradan sökülecek demek ne bize, ne Kütahyalıya, ne de Türkiye Cumhuriyetine yakışır. Bu devletin kanunları mahkemeleri varken böyle bir yönetimi seçmenin arkasında ben başka bir şey ararım. Kütahya halkı şundan emin olsun ki biz iktidar olan fakat muktedir olamayan bu şehre hizmet edemeyen insanlara kendi adayımızla beraber İYİ Parti olarak hizmetin nasıl yapılacağına ve nasıl çalışılacağına Kütahya halkına göstereceğiz. Bunun rövanşı 31 Mart’tır. 31 Mart’ta halkımızın bunun cevabını verecektir.” Şeklinde konuştu.

‘SEÇİM BÜROSUNA AFİŞ ASMAK BİZİM HAKKIMIZ’

Tartışma ya da kavga siyaseti niyetinde olmadıklarını ifade eden Sunel, şu ifadeleri kullandı: “Burası bir seçim bürosudur, bu bizim hakkımız. İktidar partisinin veya erk olan kişilerin Kütahya’nın havasından suyundan ne kadar yararlanmaya hakkı varsa onlara muhalefet olan insanların da o kadar hakkı vardır. Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız biz de Türk milletiyiz. Bırakın biz de insanlara vaatlerimizi anlatalım. Bize devletten yardım gelmiyor. Biz dilimizin döndüğü, ayaklarımızın yürüdüğü, cebimizdeki para yettiği kadar bu memleket hizmet etmek istiyoruz. Biz demokrasiye, hukuka inanan insanlarız inşallah bu yanlıştan dönülür. O afişler sakıncalıysa bunun yolu bu değil bu ülkede mahkeme var, hukuk var, indirmeye çalışmak yakışık almaz. Bizim derdimiz İYİ Partinin Kütahya’da nasıl belediyecilik yapacağını göstermek.”

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *