1.ULUSAL AİZANOİ SERAMİK VE ÇİNİ TASARIM YARIŞMASI LANSMANI YAPILDI

203

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın lansman programında konudan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Umarım Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girşimciler Projemiz kapsamındaki bu yarışmamız hem sanat hem de genç girişimciler açısından çok bereketli olur.” Dedi.

Rektörlük makamında düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç, Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, NG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Keramika Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yüce, Gülümser Hatun Termal Otel Proje Temsilcisi İsmail Yavaş ile davetliler katıldı.

‘SPONSORLARIMIZIN DESTEĞİ ÇOK KIYMETLİ’

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, etkinliğin açılış konuşmasında “Adını insanlık tarihine ışık tutan Aizanoi’den alan 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Ana sponsorumuz Gürok ve bu projede desteklerini üniversitemize sunan Kütahya Porselen, Keramika, Baştaş Grup ve Gülümser Hatun Termal Otel’e çok teşekkür ediyorum. Bu projede ilk iki imzamızı Esin Güral Argat ve Sema Güral Sürmeli Hanımefendilerle attık. Kadınların eli bereketlidir. Umarım Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından desteklenen Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girşimciler Projemiz kapsamındaki bu yarışmamızda hem sanat hem de genç girişimciler açısından çok bereketli olur.” Şeklinde konuştu.

‘AİZANOİ KAZILARI 2023’E DAMGA VURDU’

NG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’ın yanlarında olmasının çok kıymetli olduğuna değinen Rektör Kızıltoprak, “Kendisi Kütahya sanayisi için bir aksakaldır ve onun deneyimlerinin bizlere yol göstereceğine inancım sonsuz. Sayın Emin Yüce, Kütahya sanayisini çok iyi bilen ve bu şehirdeki sektöre yön veren isimlerden birisi. Ayrıca İsmail Yavaş Bey, Kütahya turizminde yeri çok ayrı olan bir tesisin temsilcisi de bugün bizlerle beraber. Bu projeye adını veren Aizanoi’de devam eden kazılar da 2023’e damga vuran gelişmeler arasındaydı. Bu kazılara destek veren tüm sponsorlarımıza ve Prof. Dr. Gökhan Coşkun başkanlığındaki kazı ekibimize de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.” Şeklinde konuştu.

Program kapsamında imzalanan protokollerle Gürok Grup 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın ana sponsoru, Kütahya Porselen, Keramika, Gülümser Hatun Termal Otel ve Baştaş Grup da proje sponsorları oldu. Program paydaşların teşekkür konuşmaları ve plaket sunumunun ardından sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *