REKTÖR KIZILTOPRAK 2024 HEDEFLERİNİ ANLATTI: HEDEF DPÜ’YÜ İLERİ TAŞIMAK

198

DPÜ’nün Cumhuriyet’in 100. yılında 100 etkinlik hedefine ulaştığına değinen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Hedefimiz yukarlara çıkmak. Hem niteliksel hem de niceliksel olarak artış sağlamayı hedefliyoruz. Akademik çalışmaları tabana yayarak akademisyenlerimizin üretkenliklerini arttıracağız.” Dedi.

100 ETKİNLİK HEDEFİNE ULAŞILDI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 2023 yılının değerlendirmesinde bulunarak 2024 hedeflerini anlattı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü olarak atandığımız 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren, 3 Uluslararası kongre düzenleyerek şehrin tanıtımı yanında bölgesel ve uluslararası kalkınmada yapabileceklerimizi ortaya koyduklarını belirten Rektör Kızıltoprak, 30 konferans, 11 söyleşi, beş tören düzenlediklerini açıkladı.  4 açılış etkinliği, 5 sergi ve çok sayıda farklı organizasyonla Cumhuriyet’in 100. yılında 100 etkinlik hedefine ulaştıklarına değinen Rektör Kızıltoprak, “Şehit topraklarında bulunduğumuzun şuuruyla Cumhuriyetin 100. yılında 100 kitap projesi de üniversitemiz akademisyenleri tarafından başarılı bir şekilde yürütülmektedir.” Dedi.

ARITMA PROJEMİZ ONAY AŞAMASINDA

Kampüste 1000kw gücünde enerji elde edebileceğimiz güneş enerji santrali kurulumunun onayını aldıklarını belirten Kızıltoprak, “Yakın zamanda kuruluma başlanacak. Arıtma projemiz onay aşamasında Ankara’dan onay alır almaz ihale sürecine başlayacağız. Böylelikle atık suyumuzu arıtarak tekrar geri kazanacağız. Sürdürülebilir enerjide üniversitemizi dünya üniversiteleri arasında vitrin üniversite haline döndürmeyi amaçlamaktayız. Kendi kendine yetebilen bir kampüs kurma amacımız bulunmakta. Dünya üzerinde su tasarrufu konusunun oldukça önemli olduğu günümüzde sürdürülebilirlik konusu gündemimizde.” Şeklinde konuştu.

NİTELİKSEL VE NİCELİKSEL

ARTIŞI HEDEFLİYORUZ

DPÜ’dei, fakültelerde 7+1 ve meslek yüksekokullarında 3+1 sisteme geçtikleri bölümler bulunduğunu belirten Kızıltoprak, “Üniversite sanayi iş birliği kapsamında öğrencilerimiz son dönemlerini sanayi kuruluşlarında staj yaparak geçirecekler böylelikle öğrendikleri bilgileri orada pekiştirecekler. Kimya ve mühendislik fakültemizdeki bazı bölümlerimizde pilot uygulamalarımız başladı. Akademik kaliteyi arttırmak ve dünya sıralamasında yukarılara çıkabilme gayreti içerisinde üniversitemizin en üretken akademisyenleri ile bir araya gelerek akademik üretkenliğimizi nasıl arttırabiliriz bu konuları ele alıyoruz. Hedefimiz yukarlara çıkmak. Hem niteliksel hem de niceliksel olarak artış sağlamayı hedefliyoruz. Akademik çalışmaları tabana yayarak akademisyenlerimizin üretkenliklerini arttıracağız. Bölüm bazlı odak gruplar kuruyoruz. Araştırma odaklı oluşturulan ekipler kaliteli yayınların artmasında etkili olacaktır.” İfadelerini kullandı.

‘PROJELER ÜRETMEKTEYİZ’

Teknokentler arasında endeksleri yükseltmek için çalışmalar yapıldığını söyleyen Rektör Kızıltoprak, “Sonuçta teknokentler üniversitelerin lokomotifi. Sanayi ile olan bağı bu alana özel ilgi gösteriyoruz. Ayrıca Teknokent firmalarımızın niteliğini arttırmaya yönelik çalışmalarımızda bulunmakta. Yine sanayi üniversite iş birliği kapsamında sanayide enerji verimliliğini düşürmek için projeler üretmekteyiz. Sanayi kuruluşlarına bu vesile ile faydalı olma gayreti içerisindeyiz. Üniversitemizin Bilimsel Araştırma Projeleri’nde yenilikler yapmaktayız. Üretkenliği arttıracak, araştırmacıyı motive edecek yenilikler üzerinde çalışıyoruz. Üniversitemizin paydaşı olduğu Avrupa projesinde kurulacak şirkete teknoloji transfer ofisimiz ortak olacak.” Dedi.

FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ SALDIRILAR SON BULSUN

Şehirle birlik olma şuuruyla hareket ettiklerini ve araştırma odaklı bir kültür ortamı oluşturduklarını ifade eden Kızıltoprak, şu ifadeleri kullandı: “Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin uluslararası akademik sıralamalarda en yüksek puanı elde eden akademisyenlerle bu başarıyı daha da artırmak için toplantılar gerçekleştirdik, uluslararasılaşma çerçevesinde yurt dışı üniversitelerle protokoller imzaladık, kamu ve özel sektör iş birliğine ayrı bir önem verdik. 2023 yılının son günlerini yaşadığımız şu günlerde hepinizin yeni yılını tebrik eder, ülkemizde huzur, barış ve refahın hâkim olmasını, Filistin topraklarında devam eden saldırıların son bulmasını, sağlık ve huzur dolu bir 2024 yılı geçirmenizi Cenabı Allah’tan dilerim.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *