ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU BASIN KONSERİ YAPILDI: TÜRKÜLERİN BABASI KEZ YAD EDİLECEK

190

14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumunun tanıtım konserinde Kütahya’nın kültürel sembolü olan Hisarlı Ahmet’in şehrin tanıtımına ilişkin önemi vurgulandı.

26-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında “Hafıza, Mekân ve Müzik” temasıyla düzenlenecek olan 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun basın tanıtım konseri, Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Prof. Dr. Uğur Türkmen koordinatörlüğünde hazırlanan 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun basın tanıtım konserine; DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Erenoğlu katıldı.

‘KÜTAHYA’YI TÜRKÜLERİYLE TEMSİL ETTİ’

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Tekin, rahmetli sanatçıya değinerek, “Hisarlı Ahmet Kütahya’yı türküleriyle temsil etmiş. Bütün dünyaya duygularını sazıyla dile getirmiş. Bu sayede bütün dünyada kabul ve saygı görmüş. Şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Hisarlı Ahmet’i ölümünün 40’ıncı yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Birçok yerde marka olmuş iki Ahmet’in yetiştiği şehrin kıymetini bu şehrin dışına çıktığınızda, buraya özlem duyduğunuzda daha iyi anlıyorsunuz. İnşallah tüm hemşehrilerimiz, üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprakları mekân tutmanın kıymetini daha çok anlarlar.” Dedi. Başkan Işık, Kütahya Belediyesi olarak şehri tanıtmanın en az maliyetli en fazla getiri sağlayan kültür ve sanat faaliyetlerini çok önemsediklerine değindi.

‘KONSERVATUVAR EKSİKLİĞİNİ HEP HİSSETTİM’

Kültür Sanat Akademisi’nin kurulduğunu belirten Başkan Işık, “Bunun için de şehrimizde olmasını çok arzu ettiğim bir konservatuvarı kuramamanın eksikliğini hep hissettim. Bunu bir nebze de olsa gidermek için bu dönem Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisi’ni kurduk. 5 faaliyet alanında eğitime başladılar. İki yıl, dört yarı yıl olarak akademik faaliyetler sürecek. Onun sonunda öğrencilere bir mezuniyet belgesi, sertifika vereceğiz ama bir konservatuvar diploması yerine geçmeyecek ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü ile görüşüp o belgeleri kıymetli hale getirebilecek organizasyonları yapacağız. Hiç değilse iki yıl emek vermiş, değişik sanat alanlarında kendini belirli bir noktaya getirmiş memleketimizin kıymetli kendine değer katacak bir noktaya taşıyacağımızı umut ediyorum” dedi.

HİSARLI AHMET’İN EVİ RESTORE EDİLECEK

2024 yılı içerisinde Hezar Dinari Kültür Merkezini bir onarımdan geçireceklerini belirten Işık, “Tadilat işlerimi bittikten sonra da oraya şu anda İstasyon Kavşağı’nda bulunan Hisarlı Ahmet’in heykelini taşıyacağız. Çünkü orada yoldan geçenler tesadüfen fark ederse görebiliyor. Bu şehri daha iyi tanıtacak, hak ettiği yerde olmasını sağlayacak. “İkincisi ise Hisarlı Ahmet’in ve ailesinin kaldığı evi, Sayın Valimizin başkanlığını yaptığı toplantıda kaynak ayırarak restore edilmesi konusunda karar aldık, ailesinin de onayını aldık. O evin de restore edilip, ailenin adıyla yaşamasını, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak faaliyetlerde de elimizden geleni yapacağız. Hisarlı Ahmet adına iki yıldır Türk Halk Müziği Ses Yarışması yapıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen 100’den fazla sanatçı yarışarak Hisarlı Ahmet adına ödüller kazanıyor.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *