BAŞKAN IŞIK, SOKAK KÖPEKLERİYLE İLGİLİ SORUNUN KAYNAĞINI AÇIKLADI; 10 GÜN SONUNDA BIRAKMAK ZORUNDASINIZ

168

Türkiye’de olduğu gibi sokak hayvanları konusunun kendilerinin de gündeminde olduğunu vurgulayan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, sahipsiz sokak köpeklerini alarak bakımlarını, tedavilerini ve kısırlaştırma işlemlerini yaptıklarını belirterek “10 gün sonunda eğer sahiplendiremediyseniz aynı hayvanı aldığını yere bırakmak zorundasınız. Mevzuat bunu diyor. İşte sorun bundan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Sokak köpekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediyenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirten Başkan Işık, konunun belediye ile sınırlı kalmadığını vatandaşlarında üzerine düşen sorumluluklar olduğunu ifade etti.

‘SORUNU ÇÖZEBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM’

Kütahya Belediyesi hayvan barınağının hem kapasitesini, hem fiziki şartlarını iyileştirdiklerini ifade eden Başkan Işık, Türkiye’nin örnek barınağını şehre kazandırdıklarını vurguladı. Buna rağmen hayvanların saldırısından rahatsız olan vatandaşların şikâyetlerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Işık “Onu da inşallah meclisimizin gündeminde olan yetki ve sorumluklarımızın netleşmesi halinde çözebileceğimizi düşünüyorum. Şu an da belediyenin bu konudaki sorumluluğu, sahipsiz olması kaydıyla bu hayvanı alıyoruz. Bakım yapılması gerekiyorsa yapıyoruz, tedavi veya kısırlaştırma yapılacaksa yapıyoruz ve 10 gün sonunda eğer sahiplendiremediyseniz aynı hayvanı aldığını yere bırakmak zorundasınız. Mevzuat bunu diyor. İşte sorun bundan kaynaklanıyor” dedi.

HAYVANLAR AÇ KALDIĞI İÇİN ÇETELEŞİYOR VE ETRAFINA ZARAR VEREBİLİYOR

Topladıkları hayvanları barınakta tutabilmeleri veya aldıkları yere değil de başka yere bırakılabilmeleri halinde rahatsızlığın biteceğini söyleyen Işık “10 gün içinde hayvanı aldığını yere bırakmadığı taktirde hayvan sever sıfatlı kişiler sizi şikayet ediyor, yargıya taşıyor. Bunun çözülmesi lazım. Bir diğer husus da hayvan sever sıfatlı kişilerin bakabileceği kadar hayvan sahiplenmelidirler. 2-3 hayvana bakabilecekken daha fazla sahiplenme olunca da o hayvanlar aç kaldığı için çeteleşiyor ve etrafına zarar verebiliyor. Bunun da yapılacak düzenleme ile sınırlandırılması lazım.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *