‘ALIŞKANLIKLARI BIRAKMAK ÇOK İNSANI RAHATSIZ ETTİ’

118

En büyük şanslarının başka bir partiden belediyeyi ilk kez devralmak olduğunu dile getiren Alim Işık, ilk günden e-ihale sistemine geçtiklerini belirterek “Kim ne derse desin, bizi sevmeyenlerin tek sebebi e-ihaledir. E-ihale o kadar insanı rahatsız etti ki. Geçmiş dönem alışkanlıklarını bırakmak zorunda kaldılar” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahyalılara ihale verilmemesi eleştirilere yanıt verdi. E-ihale sistemini anlatan ve bu sisteme Kütahyalıların da katılabileceğini dile getiren Alim Işık, kendilerinin sevilmemesinin tek nedeninin e-ihale sistemini getirmeleri olduğuna dikkat çekti.

‘EN BÜYÜK BAŞARILARIMIZDAN BİRİSİ E-İHALE’

Göreve geldikleri ilk günden bu yana en doğru hamlelerinden biri olarak değerlendirdiği e-ihale uygulamasının en büyük eleştiri konusu olduğunu vurgulayan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık “E-ihale uygulaması Kütahya Belediyesi’nin çok başarıyla ilk günden beri uyguladığı başka belediyelerin birçoğunun cesaret edemediği önemli bir tarihi dönüşüm uygulamasıdır. İlk günden bu yana elektronik ihale yöntemi ile yaptığımız satın almalarımızda her 100 liralık satın almanın 99 TL’lik kısmı bu yöntemli yapılmıştır. Ciddi tasarruf sağlandı gibi ihale kavgalarının tarihe gömüldüğü bir şehre dönüşmüştür. En büyük başarılarımızdan birisidir. Bu şehir o yüklü 2 buçuk katı mevcut bütçesinin borcunu bu sayede ödedik. Ve bütçemizi 5 yılda 15 katına bu sayede çıkardık” ifadelerini kullandı.

‘SİSTEM 85 MİLYON İNSANA AÇIK’

İhalelerin Kütahyalılara verilmemesi eleştirilerinin sebebinin E-ihale uygulaması olduğunu belirten Başkan ışık “Kim ne derse desin bizi sevmeyenlerin tek sebebi budur. Kim olursa olsun şu anda Kütahya Belediyesini eleştiren birileri varsa tek sebebi budur. E ihale yoluyla geçmiş dönem alışkanlıklarını bırakmak zorunda kaldılar. Eşleştirenler diyor ki ‘Kütahyalı müteahhit yok muydu?’ Bu sistem 85 milyon insana açık, devletle ihale yasağı olmayan Türkiye’deki tüm yatırımcıların teklif verebildiği bir portal. Denetimli olarak devletin elektronik kamu platformu adıyla her türlü faaliyetini izlediği ve onun denetiminden geçtiği bir sitem. İhale tarihi belli olup saati ve saniyesi gelinceye kadar kimse bu tekliflere ne verdiği, kimin teklif verdiği bilinmiyor” şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYALI İHALEYE GİRMİYORSA SUÇ BELEDİYENİN Mİ?’

E-ihale sisteminin nasıl işlediği konusunda vatandaşları bilgilendiren Başkan Işık eleştirilerin yersiz olduğuna dikkat çekere “Böyle bir sitemde Kütahyalıydı, Kütahyalı değildi başka şehirliydi, Belediye başkanı ona ihale verdi. Bunlar sadece müfterilerin ağzında değeri olmayan kelimelerden öteye gitmez. Sistemi bilmeyenler bu şekilde eleştirdi bizi. Ama her gün 110 milyon lira civarında da doğrudan alım yoluyla Kütahyalı esnafa sırayla herkese teklif gönderimi yaptığımız alımlar var. Niye bunu söylemiyorsunuz. 100 milyon lira Kütahya esnafına yılda ortalama para veren hangi kurum var. Niye onları eleştirmiyorsunuz? Kütahya’yı dönüştüren projelerde belgesi yetmediği için, bu işi yapmaktan korktuğu ya da yetki alanına girmediği için Kütahyalı hemşerimiz ihaleye girmiyorsa suç belediyenin mi? Ya da esnafımız ihaleye girdi ihaleyi aldı da, belediye vermedi mi?” diye konuştu.

‘İFTİRALARIN VE MECLİSTEKİ

ENGELLEMELERİN TEK SEBEBİ BU’

Eleştiri yöneltenlerin tek sebebini e-ihale sisteminden duyulan rahatsızlık olan dile getiren Başkan Işık “Sorduğum sorularda haklı olduğum onların söylediği gibi bir şey olmadığı için bu yapılan eleştirilerin, atılan iftiraların, yaşanan kavgaların, meclisteki engellemelerin hepsinin tek sebebi e- ihale. Türkiye’de bizi marka yapan en büyük başarılardan birisi e-ihaledir. E-ihale o kadar insanı rahatsız etti ki, onun için bizim en büyük şansımız başka bir partiden belediyeyi ilk kez devralmamız oldu. Dolayısıyla geçmişle bağlantımız olmadığı için doğrudan ilk gün böyle bir dünya projesini şeffaflık ilkesiyle, insanlık aleminin hemfikir olduğu bir projeyi bu şehirde başlatmamamızdır. Başarımızın en büyük faktörlerinden biri bu projedir. Bizi sevmeyenlerin sayısının artması söz konusuysa sebebi de budur” ifadelerine yer verdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *