‘SEÇİMDE İKİ DÖNEM DE VATANDAŞIN ÖNÜNDE’

138

2024 yerel seçimlerinde 2014’dekinden de 2019’dakinden de farklı bir durum yaşanacağını ifade eden AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, “Şu anda mevcut başkanın da Kütahya’ya hizmet ettiği 5 yıllık bir dönem var, bizim de Kütahya’ya yaptığımız hizmetler eserler var ikisini yan yana koyacağız. Vatandaş ona göre sandığa gidecek.” Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve İl Başkanı Mustafa Önsay, yaklaşan yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

 ‘ADAY DEĞİLDİM BAŞKASI KAYBETTİ DEMEM’

2019 yılında bir seçim kaybedildiğinin kabul edilmesi gerektiğini belirten Kamil Saraçoğlu, “Ben AK Partiliyim. Seçildiğim 2014 yılında görevi aldığımda bizim AK Parti rozetimiz vardı basının huzurunda çıkardık, “Bize oy veren, vermeyen tüm Kütahyalıların belediye başkanı olduğumuzu” söyledik. Ama ben ısrarla şunu da söyledim “Ben AK Partiliyim, AK Partili bir belediye başkanıyım. Ama herkese hizmet etmekle yükümlüyüm. Genel merkez bizi başkan adayı yaptığında “çok iyi, çok güzel” ama aday yapmadığında “çok kötü, yanlış” deme gibi bir lüksümüz yok bizim. Biz AK Partiliyiz. Ben AK Partinin bir neferi olarak söylüyorum. Biz bir seçim kaybettik ama bundan derslerde çıkardık. 5 yıl bayınca neden kaybettik diye kafamızda soruş işaretleri bıraktık. Parti geleneğim açısından “ben aday değildim başkası kaybetti” demenin doğru olmadığını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

‘BEKLENTİLER YERİNE GELMEDİ’

Neden kaybettiklerini çok iyi bildiklerini ifade eden Saraçoğlu, “Kütahyalı ile gönül bağımızı yok etmedik. Sokakta çarşıda iş yerinde vatandaşımızla beraberdik. O dönemde şu anda görev yapan arkadaşımıza dair müthiş bir beklenti vardı. Ama bu süreçte halkımızın beklentilerinin yerine gelmediğini gördük. Sahaya çıktığımız zaman AK Partiyle, Kamil Saraçoğlu ile gönül bağlarının kopmadığını gördük. Genel merkezin yaptığı kamu oyu yoklamaları ile böyle bir yola yeniden çıktık.  Zor bir görev ama üstesinden bu teşkilatla birlikte kalkacağımızdan eminim. Yarım kalan projeleri  hayat geçirdiğinde Kütahya’nın çok farklı bir konuma geleceğini ifade eden Saraçoğlu, Kütahyalının AK Parti belediyeciliği ile yeniden buluştuğu an çok mutlu ve huzurlu olacağını vurguladı.  

BU DÖNEM ÇOK FARKLI BİR DÖNEM

2014 de mevcut başkanın o dönem milletvekilliğine devam ettiğini ifade eden Saraçoğlu, “Kütahya kamuoyunda da bir desteği vardı. Çünkü muhalefet milletvekili olmak kolaydır, sırtında bir yük yok. Bir kişi ile tokalaşması dahi yetiyor. Ama bizim milletvekillerimiz geldiğinde eleştiriler de geliyor çünkü hizmetin başında. Ama bu dönem çok farklı bir dönem. Çünkü şu anda mevcut başkanın da Kütahya’ya hizmet ettiği 5 yıllık bir dönem var. Bizim de kendi başkanlığımız döneminde Kütahya’ya yaptığımız hizmetler eserler var ikisine yan yana koyacağız. Vatandaş ona göre sandığa gidecek.” Dedi.

‘KÜTAHYA’DA AK PARTİ VERMEDİKÇE KİMSE BİR ŞEY ALAMAZ’

AK Parti teşkilatının 2019’daki kaybın sebeplerimi 5 yıldan beri tartıştığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay,  şu ifadelerini kullandı: “Biz bunun neden kaynaklandığına dair bir kanaate sahibiz. Önemli olan bugün aynı hatayı yapmamak bir ve beraber çalışmak çabalamak. Kütahya’da AK Parti vermedikçe kimse bir şey alamaz. Hata yapmışız eksik yapmışızdır. Yoksa bizim belediyemiz Kamil Saraçoğlu döneminde de Mustafa İça döneminde de AK Partinin belediyesidir. Yapılan her şey AK Partiye aittir. 2024-2029 yılları arsında yapılacak her şey de AK Partiye ait olacak. Biz AK Parti olarak seçime giriyor; kazanırsak AK Parti olarak kazanıyor, kaybedersek ak parti olarak kaybediyoruz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *