OLAYLI MAÇIN YANKILARI SÜRÜYOR: EMET–HİSARCIK KARDEŞ İLÇEDİR

149

Haftasonu Hisarcık ilçesinde oynanan 1. Amatör küme Simav-Emet-Gediz grubunda oynanan Hisarcık Belediyespor- Emet Borspor maçına Emet Borsporlu taraftarların alınmaması ve maç sonu yaşanan olaylar üzerine iki kulüpten yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Müsabakada yaşananların ardından Emet Borspor yönetiminden önemli bir açıklama geldi. Taraftarın tribüne alınmayarak soğuk havada çamur üstünde maç izlemek zorunda bırakılmasına dikkat çekilen açıklamada “Sezonun ilk yarısı Emet’te oynanan maçta rakip takımın maçta ev sahibi gibi tribüne girip tezahüratlar yapmasına karşın, hiçbir taraftarımız müdahale etmemiş, maç sükûnet içinde izlenip, galibiyetimiz bile efendice kutlanarak karşı takımı rahatsız edecek bir hadise yaşatılmamıştır.” Denildi.

‘KULÜP İKİ İLÇEYİ DE TEMSİL EDİYOR’

Emetbor İşletme Müdürlüğü çatısı altında kurulan kulübünün üyelerinin bir bölümü Hisarcık’tan bir bölümü Emet’ten çalışanlardan oluştuğuna değinilirken kulübün iki ilçeyi de temsil ettiğine vurgu yapıldı. Açıklama; “Düne kadar dostluk mesajları verilen ‘Hisarcık Emet el ele play offlara’ denilen noktadan, Emet’ten gelen taraftarımıza karda çamurda maç izletme, darp ve biber gazı noktasına nasıl geldik halen anlamış değiliz. Taraftarımızdan kulübümüz adına özür dileriz ve bizi bu soğukta destekledikleri için teşekkür ederiz.”

 “Birbirinden kıymetli, spor ahlakı oturmuş karakterli sporcular ve teknik ekibe sahibiz. Bir hafta önce play offlara katılmayı zaten garantilediğimiz lig aşaması bunun göstergesidir. Lig aşamasında centilmence mücadele eden Simav ekiplerine ve Emet Gençlerbirliği’ne teşekkür ederiz. Simav’da yapılan tüm maçlarda tribünde yerimizi aldık. Ne tribünden indirildik nede kötü muamele gördük.” Şeklinde devam etti.

Hisarcık Belediyespor Kulübünden yapılan açıklamada bir futbol müsabakasının kasıtlı olarak bir siyasi  olaya dönüştürülemeyeceği ve Emet-Hisarcık kardeşliğini bozmaya kimsenin gücünün  yetmeyeceği  vurgulandı.

KARAR GÜVENLİK GÜÇLERİNİN KARARI

Emet Bor Spor taraftarının tribünlere alınmamasının, Hisarcık Belediye Spor Kulübü ile hiçbir alakası olmadığına dikkat çekilen açıklamada; “Güvenlik Güçleri istenmeyen toplumsal olayların engellemesi adına böyle bir uygulamaya gitmiş ve Emet ve diğer ilçelerde de uygulanan rutin bir güvenlik tedbiridir. Dolayısıyla Güvenlik güçleri tarafından uygulanan bir tedbire ne Spor Kulübünün ne de bir başkasının müdahale etmesi söz konusu değildir.” Denildi.

ÇAMURLU TRİBÜN İDDİALARI GERÇEK DIŞI

İkinci bir tribünün olmadığı Hisarcık Ova Stadında mevcut tribünlerin dolu olması nedeniyle konuk ekip taraftarının güvenlik güçlerince belirtilen alanda maçı seyrettiği alanın iddia edildiği gibi çamurlu olmadığı ifade edildi. 90 Dakikalık maç süresince saha içinde ve dışında hiçbir olay veya taşkınlık yaşanmadığı ve ne futbolculara ne de misafir takım taraftarına küfür veya hakaret içeren hiçbir sözün söylenmediği belirtildi.

Play-off oynamaya hak kazanmış iki takım birlikte yemek yemeye hazırlanırken iki kulüp teknik direktörünün ufak bir sözlü tartışması gerekçe gösterilerek kavga yaygarası yapıldığı ve ilçelerine gitmekte olan misafir taraftarlar yoldan geri çağrıldığı iddia edilirken öfkesine hakim olamayan 3-4 şahısın dahil olduğu ufak bir arbedenin güvenlik güçleri tarafından büyümeden dağıtıldığına değinildi.

‘ÖZÜR DİLERİZ’ Futbol müsabakasının siyasi bir olaya dönüştüğüne dikkat çekilen açıklamada “Bazı kötü niyetli kişilerin paylaşımlarına baktığımızda, olayın önceden planlanmış bir siyasi komplo olduğunu üzülerek görüyoruz. Her ne olursa olsun Hisarcık-Emet kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.Her fırsatta iki ilçe arasına fitne tohumları saçmaya çalışanlar amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Küçük bir olayın büyütülerek toplumsal bir kutuplaşma ve düşmanlığa çevrilmesi kimsenin yararına olmayacağı herkesçe bilinmektedir. Tasvip etmediğimiz ve yaşanmasını bir daha istemediğimiz bu olaydan dolayı, Hisarcık Belediye Spor Kulübü ve futbolcuları olarak üzüntülerimizi bildirerek özür dileriz.” Denildi.   




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *