MÜJDELER BEKLERKEN NELER DUYUYORUZ

195

Dumlupınar spor tesisleri ve eklentilerine Kütahya’da her yaştan ve kesimden sporcu ve sporseverin en kolay şekilde ulaştığını açıklayan Kütahya ASKF, 80 yılı aşkın süredir hizmet veren Dumlupınar Stadyumu yerine otopark projesi yapılmasına “Bu nasıl bir yerel yönetim anlayışıdır anlamakta güçlük çekiyoruz. Diyerek tepki gösterdi.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu’nun şehre yeni stadyum yapıldığında Dumlupınar Stadyumunun bulunduğu yerin yeşil alan olarak kullanılacağını açıklamasına cevap verdi.

KÜTAHYA KULÜP SAYISI İLE İLK ALTIDA

Kütahya’nın kulüp sayısı ile Türkiye ortalamasının çok üzerinde; nüfusa göre orantılandığında büyük şehirler dahil ilk 6 da yer aldığına dikkat çekilirken şehrin yüksek spor kültürüne vurgu yapıldı. 

Amatör kulüplerin Kütahya’da, çok zor şartlarda ve yetersiz maddi imkanlarla gençlere spor yaptırmak için büyük fedakarlık gösterdiğini belirtilirken yaklaşan yerel seçim sürecinde yerel yönetimlere aday olan siyasetçilerimizden her semt için nizami tesisler ve kulüplerimize kalıcı maddi kaynak projeleri müjdesi beklendiği vurgulandı.

‘NASIL BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞIDIR’

Bu beklentinin aksine her yaştan ve kesimden sporcu ve sporseverin en kolay şekilde ulaştığı günün yaklaşık 14 ila 16 saati antrenman ve müsabaka yoğunluğu olan şehir merkezindeki 80 yılı aşkın süredir hizmet veren Dumlupınar spor tesisleri ve eklentilerinin yerine otopark projesi açıklamanın yersizliğine dikkat çekilen açıklamada; “Bu nasıl bir yerel yönetim anlayışıdır anlamakta güçlük çekiyoruz kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.” İfadelerine yer verildi.

Kütahya ASKF’nin ardından Belediye Kütahyaspor taraftar grupları da sosyal medya da açıklamalarda bulunarak tepki gösterdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *