‘TERCİHİMİZ İŞÇİ ADAYLARIN BULUNDUĞU LİSTELER OLACAK’ İŞÇİ SINIFI TEMSİL İSTİYOR

88

Türk-İş il Temsilciliğinden yapılan basın açıklamasında Kütahya’nın emek sınıfının, Kütahya’ya kattığı ekonomik getiriden daha fazla pay alması gerektiği vurgulandı. Yaklaşan yerel seçimlerde daha çok temsil istendiği vurgulanan açıklamada “İşçi sınıfı kökenli adayların olacağı listeler tercihimiz olacaktır.” Denildi.

‘EKONOMİK GETİRİDEN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ’

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Kütahya’da bulunan şubelerin başkan ve temsilcileri 2024 yılının ilk aylık olağan toplantılarını Şeker-İş Kütahya şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda 2023 yılının genel değerlendirilmesi,2024 yılına ait beklenti ve görüşler, olası gelişmeler, atılması gereken adımlar konularında istişarelerde bulunuldu. Toplantının ardından Türk-İş il Temsilciliğinden yapılan basın açıklamasında emek yoğun işgücünün genel nüfusa göre bir hayli yüksek olan Kütahya’da, işçi sınıfının dünü, bugünü ve yarını değerlendirildiğinde; yarınların dünden ve bugünden daha iyi şartlara sahip olmasının hedeflendiği belirtildi. Üreten, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Kütahya’nın emek sınıfının, artık üreterek Kütahya’ya kattığı ekonomik getiriden daha fazla pay alması gerektiği vurgulandı.

AZ KAZANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ

Yüksek enflasyon ve buna bağlı fiyat artışlarından en fazla sabit gelirli işçi sınıfının etkilendiğine değinilen açıklamada emekçilerin en büyük sorunun geçim sıkıntısı içerisinde yaşam mücadelesi vermek olduğu belirtildi. Yıllardır vergide adalet, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması taleplerine dikkat çekilirken; “Ocak ayında aldığımız ücretin ilerleyen aylarda yükselen vergi oranları sebepli önemli ölçüde düşmesinin önüne geçilmesi artık bir zorunluluk olmuştur. Neredeyse her gün fiyatı artan zorunlu harcama giderlerimiz bir tarafta iken, gelirlerimizin vergi kaynaklı gerilemesinin adalet duygusu ile bağdaşan bir tarafı yoktur. 2024 yılı hedeflerimiz arasında öncelik olarak başta üyelerimiz olmak üzere tüm emekçilerin gelirlerinde, açıklanan enflasyon oranları değil, yaşanan enflasyon oranları üzerinde kazanımlar sağlamak olacaktır.” İfadelerine yer verildi.

SEÇMENİN YARISI İŞÇİ

MECLİSLERDE İŞÇİ YOK

Yerel seçimlere katılacak siyasi partilerimize ve adaylara başarılar dileğinde bulunulan açıklamada; “Genel seçimlerde toplumun farklı kesimlerinden temsilcileri TBMM’ye gönderdiğimiz gibi, belediye meclisi ve il genel meclislerinde de toplumun her kesiminden temsilcilerin olması esastır. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki, tıpkı TBMM’de olduğu gibi ilimizde de gerek belediye meclisi, gerekse il genel meclisinde işçi sınıfı temsili neredeyse yok denecek orandadır. Oysaki il genelinde genel seçmen sayısının yarısından fazlası işçi, çiftçi ve esnaflardan oluşmaktadır. Temsil ettiğimiz işçi sınıfına bu anlamda yeterli takdir ve tercihin yapılmamış ve yapılmıyor olması, toplumsal gerçeklerin göz ardı edilmesi anlamına gelmektedir. Biz istiyoruz ki, üreterek katkı sağladığımız ilimizde, bir söz hakkı da bize verilsin. Bu çerçevede, işçi sınıfı kökenli adayların olacağı listeler tercihimiz olacaktır.” Denildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *