ENFLASYON AŞKA ENGEL OLMUYOR

363

Aşkın yaşı olmadığı gibi Sevgililer Gününü kutlamanın bir yaşı olmadığına değinen Kütahyalı çiçekçiler, en kolay ulaşılabilir ve en ucuz hediyenin çiçek olduğunu belirtti. Sevgililer Gününün sembolü kırmızı gülün bu sene ortalama 100 TL’den satıldığına değinen esnaf, çiçek fiyatlarının da enflasyondan nasibini aldığını ifade etti.

YILIN EN ROMANTİK GÜNÜ

Yılın en romantik günü olan 14 Şubat’ta Kütahya’daki çiçekçiler, aşıkların uğrak noktası olacak. Sevgililer Günü’nde hareketlilik yaşayan Kütahyalı çiçekçiler GAZETE KIRKÜÇ’e açıklamalarda bulundu. Bu sene enflasyon sebebiyle fiyatların yüksek olduğunu ifade eden Çiçek Dükkanı İşletme Sahibi Ahmet Efe Çetin, “Kış ayı olduğu için üretim maliyeti de yüksek oluyor. Malum enflasyon da var. Bu yüzden bu sene fiyatlar biraz daha yüksek.” Dedi. Aşkın sembolü kırmızı gülün tekinin 75-100 lira bandında olduğunu belirten Çetin, buket fiyatlarının ise 350 liradan başladığını açıkladı.

Geçen sene 14 Şubat’ta depreminde etkisiyle çok fazla harekete olmadığını ve satışlarının geçtiğimiz senelere göre düşük kaldığını dile getiren Çetin, enflasyon sebebiyle düşen müşteri oranlarında bugün yoğunluk beklediklerini dile getirdi. 

YILLANMIŞ ÇİFTLER DE KUTLUYOR

Sevgililer Gününü kutlamanın bir yaş aralığı olmadığını belirten Çetin, “Bir yaş aralığı yok. Herkes hediyesini alıyor bir şekilde kutluyor. 7’den 70’e herkes sevdiğine çiçek alıyor. Genel de genç çiftler kutlar diye düşünülse de çok sayıda yıllanmış çift de 14 Şubat’ı kutluyor.” dedi. 14 Şubatta talebin daha çok kırmızı güle olduğuna dikkat çeken Çetin, mevsim çiçeklerine de rağbet olduğunu vurguladı. 

99 yılından beri çiçekçilik sektöründe hizmet veren Kütahya Çiçekçim İşletme Sahibi Osman Şenol, “Şu an da hayat pahalılığı olduğu için en kolay ulaşılabilir ve en ucuz hediye çiçek. O yüzden bu sene çiçeğe talep yüksek. Her 14 Şubat’ta olduğu gibi bugün de yoğunluğumuz olacak.” Dedi.

‘EN ÇOK KIRMIZI GÜL TERCİH EDİLİYOR’

Geçen 14 Şubat’ın depremin etkisi ile çok normal olarak buruk geçtiğini ifade eden Şenol, insanların morali bozuk olduğu için haklı olarak kutlama istemediklerini bu yüzden çok fazla talep olmadığını belirtti. Bu sene geçtiğimiz senelerdeki yoğunluğu yaşayacakları öngörüsünde bulunan Şenol,”Müşteri kitlemiz genelde orta yaşlılar. 14 Şubat’ta en çok kırmızı gül tercih ediliyor, ikinci sırada orkide geliyor. Bizim önerimiz tabi ki daha çok kırmızı gül yönünde. Ama gül sadece kırmızıdan ibaret değil; başka renklerimizde var. Beyaz gül saflık, mavi gül ilahi aşk, sarı gül sevgi anlamına gelir. Mor güllerimiz var. Her renk güllerimiz var. Ama genelde kırmızı tercih ediliyor.” Şekline konuştu.

Güllerin tanesinin 100 TL’den satıldığını açıklayan Şenol, şu ifadeleri kullandı: “Bu Sevgililer Gününe özel bir rakam değil. 2024 yılının girmesiyle beraber fiyatlar baya yükseldi çünkü üreticilerin durumu malum. 2024 yılı itibariyle güllerin tanesini 100 liraya satıyoruz. Sevgililer günü olduğu için zam yapmadık. Buketlerimiz ise 300 liradan başlıyor.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *