‘YÖNETİMDE DE TRİBÜNDEKİ GİBİ OMUZ OMUZA’ MANTIKLI ADIMLARLA ÜST LİGLERE ÇIKACAĞIZ

236

Seçilmesi halinde Belediye Kütahyaspor için kalıcı gelir imkanı bulacaklarını belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, “Biz üst perden vaatler vermiyoruz. Mantıklı harcamalar yapalım, adımlar atalım ve sonra hızlı bir şekilde üstlere çıkalım.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, Belediye Kütahyaspor’a dair vaatlerini anlattı. Kimsenin sahip çıkmadığı dönemde Belediye Kütahyaspor’a ellerinden geldiği kadar destek olduklarını belirten Gezgin, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir’in Kulüp Başkanlığı yaptığı dönemde astbaşkan olduğunu hatırlattı. O dönem Bilecik’te belediye başkan yardımcılığı yaptığı için Kütahyaspor’u destekledikleri için tepki doğduğunu ifade eden Gezgin, “Ama bizim pankartlarımız vardır: “Delikanlı adam tek takım tutar. O da nüfus cüzdanında yazar.” Şeklinde konuştu. Bilecik’te kurdukları basketbol takımının 2.Lig’e çıktığını kendisinin de basketbol delegeliği yaptığını ifade eden Gezgin, bu süreçte en çok güvendiği şeyin Belediyecilik tecrübesi olduğunu belediye kanunlarına hakim olduklarını belirtti.

‘SADECE RESMİYETTE BELEDİYE KÜTAHYASPOR OLMALI’

Belediye Kütahyaspor sevgisinin doğuştan geleceğini ifade eden Gezgin, “İnsanların içine koymazsınız. Tribünden bile futbolculara bağırılır. Ruhunla oyna diye.  Bu işe böyle bakmak lazım. Bir şehrin önünü açacak, gençleri bir araya toplayacak heyecanlarını bir yere kanalize edecek bir olgudur futbol. Bu nedenle bizim spor kulüplerine sahip çıkmamız gerekir.” Dedi. Belediye Kütahyaspor’un 1966 yılından beri bir marka olduğunu belirten Gezgin, “66 yılında bu marka Belediye Kütahyaspor olarak değil, Kütahyaspor olarak oluştu. Resmi anlamda neden Belediye Kütahyaspor oldu? Belediyeler amatör spor kulüplerine daha rahat kaynak aktarabildikleri için bu ön isim konuldu. Resmi yazışmalarda resmi statüde Belediye Kütahyaspor olup devam edebilir ama konuşulurken, lanse edilirken, kamuoyunda Kütahyaspor olarak kullanmak ve bu şekilde devam ettirmek lazım. Kütahyaspor markasını delmemek lazım.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYASPOR FUTBOLCU FABRİKASINA DÖNECEK’

3. Lig maliyetlerinin ciddi boyutlara yükseldiğini ifade eden Gezgin, “Bir yılık bütçelerin 40-50 milyon liralara geldiğini duyuyoruz. Her sene tekrar bulmanız gereken bir meblağ ama benim planlarım farklı. Şimdi ben taraftarın gönlünü alabilmek adına “Bir sene sonra ikinci lig, beşinci senenin sonunda süper ligdeyiz” gibi vaatler verebilirim. Bu vaatler verildi zaten ama kimse kusura bakmasın bizde böyle vaatler yok. İlk 3 sene yerimizi koruyacağız.” Dedi. Altyapıya önem vermeleri gerektiğini ifade eden Gezgin, “Futbolcu yetişmemiz lazım. Çocuklarımızı teşvik edecek adımlar atılmalı. Spor okullarımızda çok değerli öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizi organize edip, onların da ekonomilerini rahatlatarak çocuklarımızı altyapıda hazırlama ortamını sunmalıyız. Birkaç sene sonra futbol okulumuzdan çıkacak çocuklarımızla Kütahyaspor bir futbolcu fabrikasına dönebilir.” Dedi.  

Bir senelik planlama yapınca üst lige çıkma odaklı yaklaşımın teknik adamda baskı doğurduğunu ifade eden Gezgin, “Teknik direktör de ister istemez en doğru isimle çıkmaya çalışıyor. Kendi çocuklarına şans verip, onların tecrübe edinmesini sağlayamıyor. Ama siz nefes alıp kendinize bir zaman ayırıp Kütahyaspor’a zaman verirsek; hem teknik kadroya, hem futbolcularımıza, hem de kendi öz evlatlarımıza imkân verirsek biraz sabredersek Kütahyaspor büyüyecek gelişecek.” Dedi.

‘ÜST LİGLERDE KALICI OLMALIYIZ’

Alelacele bir kulüp yönetimi bulup, şehrin zenginlerinden kadro oluşturup para toplama mantığı ile hareket etmeyeceklerini ifade eden Gezgin, “Profesyonel, hakikaten bu işi bilen, hangi spor kulübünde kimin oynadığını bilen, bizim altyapılarımızda takımda kimlerin oynayabileceğini ön gören kişilerle çalışacağız.” Dedi. İlk senelerde topu biraz daha orta sahalarda çevireceklerini ifade eden Gezgin, afaki vaatler yerine altyapıyı vurgusu yaptı. Belediye Kütahyspor’un üst liglerde kalıcı olması için çaba göstereceklerini ifade eden Gezgin, iyi bir altyapı ve sabırla bu başarının sağlanacağına değindi.

Milletvekilliği seçimlerinde protokolde değil tribünde mesai tükettiğini dile getiren Gezgin, “Sesim sizinle birlikte kısıldı. Sizinle birlikte heyecanı yaşadım. Has bir Kütahyasporlu olarak ben protokolde maçı her daim izleyeceğim.” dedi. Kulüp yöneticilerini ve teknik kadronun derinlemesine düşünülerek seçilmesi gerektiğini belirten Gezgin, “Ben ekonomik durumu iyi diye futboldan anlamayan kişileri yönetime koyup bu da başkan, yönetici denmesine karşıyım. Futbola ilgisi ve bilgisi olması lazım.” Dedi.

KULÜBÜN KALICI BİR GELİRİ YOK

Şu an kulübün resmi kalıcı bir geliri olmadığının altını çizen Gezgin, “Zamanında otogar gelirleri kalıcı olarak Kütahyaspor’a aktarılmıştı. yok. Biz yeni otoparklar planlıyoruz. En azından asgari ihtiyaçların karşılanabilmesi için bu otoparklarda bunu yapmayı düşünüyoruz. Yeni birkaç sosyal tesis projemiz var. Oradan da kulübümüze aktarım sağlanacak.” dedi. Planlarını ve yol haritasını anlatan Gezgin, şu ifadeleri kullandı: “Seçildiğim takdirde sizlerin yanına gelerek “Siz de bir şeyler söyleyin” diyeceğim. Son planlar fikirler sizinle şekillenecek. Nasıl statta, tribünde omuz omuza birlikte bağırıyorsak, yönetim noktasında birlikte en doğru kararı veririz. Biz üst perden vaatler vermiyoruz. Milletin gazına gelip de hüzün yaşamaktansa mantıklı harcamalar yapalı, adımlar atalım. Ve sonra hızlı bir şekilde üstlere çıkalım.”

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *