DEPREMLERE HAZIRLIK YAPMAK ZORUNDAYIZ

178

DPÜ’DE ACİL DURUM VE AFET TAHLİYE TATBİKATI

DPÜ AKUK) tarafından Hüsnü Özyeğin Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen deprem tatbikatında depremzedelerin tahliye işlemleri gerçekleştirildi ve yaralanan kişilere müdahale edildi. Tatbikat sonunda Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Depremin etkilerini en aza indirebilmek için önceden hazırlık yapmak zorundayız” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 20 Haziran 2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince hazırlanan Acil Durum Planına uygun olarak yurt personeli ve yurtta kalan öğrencilerimizin katılımlarıyla Acil Durum ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

DPÜ Arama Kurtarma ve Koruma Topluluğu (DPÜ AKUK) tarafından Hüsnü Özyeğin Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen deprem tatbikatına yurtta kalan öğrenciler ve çok sayıda personel katıldı.

DEPREMZEDELER KURTARILDI

Tatbikata katılan öğrenciler ve personeller tatbikat sırasında çök kapan tutun hareketini yaptı. Daha sonra depremzedelerin tahliye işlemleri gerçekleştirildi ve yaralanan kişilere müdahale edildi.

Başarıyla sonuçlanan tatbikat sonunda Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Depremin etkilerini en aza indirebilmek için önceden hazırlık yapmak zorundayız. Afet yönetiminde kriz ve risk yönetiminin çok önemli bir yere sahiptir. Yapılan eğitimle muhtemel bir afetteki zararları en azından indirebilmeyi hedefledik. Deprem gibi doğal afetlere çok önem veriyoruz. Bu tatbikatta depreme ve doğal afetlere dirençli öğrenciler yetiştirebilmeyi amaçladık.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *