‘İKTİDAR, KÜTAHYA’DA SORUNLARI 21 YILDIR ÇÖZEMEMİŞ’

152

Kütahya’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, farklı farklı alanlarda birçok sorunun olduğunu belirterek “21 yıldır Ak Parti’nin kalesi olan Kütahya’da, iktidar sorunları çözememiş. İktidarın bundan sonra da bir çözüm sunması olanaksız duruyor. Zaten çözseydi bugüne kadar çözerdi” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu bir dizi ziyaret için Kütahya’ya geldi. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret eden Sucu, basının sorunları dile getirerek “Basın en önemli görevi halka doğru bilgiyi ulaştırmaktır. Ama bir ülkede özgürlük yoksa fikirler beslenip büyüyemez. Ama biz varız. İnşallah iyiler hâkim olsun. Baskılar son bulsun” diye konuştu. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti Kütahya Belediye Başkanı Adayı Ahmet Tekdemir, İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, yönetim kurulu ve teşkilat üyeleri, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları katıldı.

‘ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI

YERDE FİKİRLER KOKUŞUR’

Özgürlüğün çok tatlı bir olgu olduğunu dile getiren Sucu, özgürlüğün fikrin kokuşmasını önleyen bir olgu olduğunu belirterek “Felsefi, siyasi, ilahiyat alanında dahi fikirler özgürlük alanında doğar büyür ve gelişir. Siz o özgürlüğü daralttığınız ya da yok ettiğinizde her fikri kokuşturursunuz. Mevlana’nın ‘donmadan ve bulanmadan akmak’ diye bir sözü vardır. Hakikati hakikat için söylemek, neyse olduğu gibi aktarmak. Onun için gazetelerin gazetecilerin rolü o kadar önemli ki. Topluma gerçek ve sağlıklı bilgiyi ulaştırmak, doğruyu hakikati ulaştırmak gazetecilerin en önemli görevi. Ama maalesef bizim gibi gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerde çok zor” ifadelerini kullandı.

‘BİLİM, DÜŞÜNCE, FELSEFE

YETENEK GÖÇ EDİYOR’

Başta basın olmak üzere toplumun her kesiminin üzerinde baskı hissettiğinin altını çizen Sucu “O ne der bu ne der? Bir yerlerden engel mi olunacak? Üzerimize bir baskı mı gelecek? Ağır cezalar yaptırımlar mı uygulanır? Bizim böyle bir handikabımız var. Hal böyle olunca bilim, düşünce, felsefe yetenek göç ediyor. Bunları özgür ülkelerde yapabilirsiniz. Büyütüp besleyebilirsiniz. Baskı içerisinde düşünce gelişmez. Ahlak bile gerçekleşmez. Ahlak bile özgürlük ortamı içerisinde gelişir.  İlahiyat üzerinden bakarsak baskının içinde münafıklar üretirsiniz. ‘Mış’ gibi yapan insanlar türer. Nitekim Türkiye’de gelinen nokta bu” şeklinde konuştu.

‘BİZ CESURLAR HAREKETİ OLARAK YOLA ÇIKTIK’

İYİ Parti’nin tam olarak böyle bir Türkiye’de doğduğunu ve insana yol olmak için var olduğunu vurgulayan Sucu “İyi parti bu despot bakış açısına karşı bir duruşta yer aldı. Türkiye’nin 2 kutba sıkıştırılmasının doğru olmadığı üzerinden yola çıkmış bir partiyiz. Demokrasiyi ne kadar genişletirseniz, insanlara ne kadar seçenek yaratırsanız daha iyi bir noktaya ulaşırsınız. Ve çok daha iyi noktaları hedef belirlersiniz. İyi parti yol açıyor. Yol açmak önemli, yol önemlidir. İyi partini böyle bir yolu var. Biz kurulduktan sonra başka partiler kuruldu. Biz cesurlar hareketi olarak yola çıktık. Şimdi de bir yol açtık. İttifakların dışında hür ve özgür giriyoruz seçimlere dedik. Bizim arkamızdan diğer küçük partilerde biz de hür olalım dediler. İyi partinin yola açıcılığı var. İnşallah iyiler hâkim olsun. Her yerde iyiler hakim olsun” dedi.

‘AHMET TEKDEMİR’İN GELMESİ ŞART!’

Ahmet Tekdemir’in Kütahya’ya için çok önemli olduğunu dile getiren Sucu “Ahmet Başkanımızın gelmesi şart. Kütahya’ya dur demek zorundasınız. Bu sadece toplumsal bağlamda bir sorumluluk değil. Bu ayrıca ahlaki ve dini de bir sorumluluk. Ahmet Başkanım ve ekibi çok iyi çalışacaklar. Kütahya’ya iyiyi güzeli hakim kılmak için var güçleri ile çalışacaklar. Eğer 31 Mart seçimlerinden sonra Ak Parti tekrar birinci parti olursa sorunların katlanarak gideceğinden hepimiz emin olalım. Sadece tarım ve ekonomi başlıkları altında değil. Ben Kütahya’da oda başkanlarıyla görüştüm. Ve Kütahya özelinde farklı farklı problemleri dile getirdiler. Gerçekten ciddi sorunlar var. Demek ki 21 yıldır bu sorunları çözememiş iktidarın bundan sonrada bir çözüm sunması olanaksız duruyor. Zaten çözseydi bugüne kadar çözerdi” ifadelerine yer verdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *