SAVUNMA SANAYİ ORGANİZESİ 10 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK

201

İYİ Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Ahmet Tekdemir, göreve seçilmesi durumunda hayata geçireceği “Savunma Sanayi OSB” projesi ile Kütahya’nın hem Türkiye, hem de dünya çapında önemli bir il konumuna geleceğini söyledi. Savunma Sanayi Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekdemir, söz konusu organize sanayi bölgesinin Türkiye’de sadece Ankara Akyurt’ta bulunduğunu ve ikincisini Kütahya’ya kurmak istediğini söyledi.

İHRACATI 40 MİLYARA DAYANDI

İYİ Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Ahmet Tekdemir: “Kütahya’da savunma sanayi OSB’yi Kırgıllı bölgesine kurmayı planlıyoruz. Kütahya’nın hem lojistik olanakları, hem jeopolitik olanakları bu iş için tam biçilmiş bir kaftan. Türkiye Cumhuriyeti’nde ihracatı 40 milyara dayanan bu sektörün çok gelişmiş bir sektör olduğunu artık bütün dünya biliyor. Türkiye’de de farklı farklı illerde yapılmış olan birleştirme işlemlerinin artık organizelerde toparlanması da gerekiyor”dedi.

EN UYGUN YER KÜTAHYA

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın savunmayla ilgili yatırım ve projelere ciddi destek verdiğini söyleyen Tekdemir: “Bu yatırımın veya projenin bir devlet politikası olduğunu göz önünde aldığımızda Kütahya’da Azot fabrikamızın olduğu bir bölüm, savunma sanayi için en önemli ham maddelerden birisi olan bor madeninin Kütahya’da olması, makine teknolojisinin oldukça gelişmiş olduğu düşünülürse ve bununla birlikte şehrimizde gelişmiş, nitelikli personelin ve üniversitenin halihazırda ciddi mühendisler yetiştirildiği de göz önüne alırsa bunun için en uygun alanın Kütahya olduğu da ortaya çıkacaktır.

STRATEJİK OLARAK TEKRAR ÖNEMLİ OLACAĞIZ

Kütahya, hem hammadde, hem de yetişmiş personel noktasında Savunma Sanayi OSB’ne hazır durumdadır. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde 276 tane firma zaten savunma sanayine yönelik ürünler yapıyor. Hem elektronik harp silahları noktasında, hem hava savunma sistemleri noktasında hem de karasal silah sistemleri noktasında çok ciddi bir sektör genişlemesi mümkün. Bununla beraber eğer Kütahya’mızda böyle bir sistemin uygulanması halinde Kütahya kaybettiği stratejik önemini tekrar geri kazanacak”dedi.

DEVLET YATIRIMLARI GEÇ GELİYOR

Tekdemir, Kütahya’da özelleştirilen Azot, Şeker, termik fabrikaları döneminde ekonomik anlamda çok iyi durumda olduğunu ve Ankara’nın Kütahya’yı o yıllarda önemsediğini söyledi. Şimdilerde Kütahya’nın eski öneminde ve değerinde olmadığını savunan Tekdemir: “Kütahya’ya devlet yatırımları çok geç geliyor. Bugün bakıldığında yıllardır hızlı tren Kütahya’ya gelmedi. Açılması her geçen gün ertelenen Şehir Hastanesi hala açılamadı. Balıkesir yolu hala tamamlanamadığı için çevre yolu bağlantısı olmayan tek il konumundayız.

KAPIDAKİ BEKÇİ 2000 DOLAR MAAŞ ALIYOR

Savunma Sanayi OSB projesi ile devlet yatırımlarının geç geldiği Kütahya’nın yeniden ilgi odağı bir il olmasını sağlayacağız. Bu proje hayata geçtiğinde akın akın yatırımcılar ilimize gelecek ve 10 bin civarında istihdam sağlacaktır. Söz konusu projeyi 318 dekarlık bir alana kuracağız ve ilimize yeniden ayağa kaldıracağız. Bu sektörde kapıda bekleyen bekçi bile 2000 dolar maaş alıyor. Böyle bir sektörün Kütahya’mıza katacağı ekonomik katkıyı lütfen iyi bir şekilde değerlendirelim”diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *