DPÜ’DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AFİŞ SERGİSİ AÇILDI: TÜRK KADINININ BAŞARISI SÜRECEK

201

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisi’nin açılışında konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, kadınlara uzanan elleri lanetlediğini belirtti. Işın, “Toplumun her katmanında yer alan kadınlar, her zaman başarılı işlere imza atmıştır ve atmaya devam edecektir.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisi’nin açılış töreni düzenlendi. Ahmet Yakupoğlu Amfisi’nde düzenlenen açılış törenine Kütahya Valisi Musa Işın, Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak katıldı.

Törenin açılış konuşmasına katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak şunları söyledi: “Bugün burada sergilenen eserler de, kadın sanatçılarımızın özgün bakış açılarını ve sanatsal yetkinliklerini gözler önüne seriyor. Her bir eser, bir hikayeyi, bir duyguyu, bir düşünceyi ifade ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözüyle kadının insanlık tarihindeki yerini çok iyi bir şekilde ifade etmiştir.

‘KADINA UZANAN ELLERİ LANETLİYORUZ’

Katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Musa Işın ise konuşmasında Türk kadınının tarih boyunca her zaman değerli olduğunu kaydederek “Türk kadını tarih boyunca her zaman değer görmüştür. Kendi değerlerimize sahip çıkarak hem kendimizi hem de kadınları koruyabiliriz. Kadınlar bazen Hayme Ana, bazen Zübeyde Hanım, bazen Nene Hatun, bazen Kara Fatma, bazen de Sabiha Gökçen’dir. Toplumun her katmanında yer alan kadınlar, her zaman başarılı işlere imza atmıştır ve atmaya devam edecektir. Bizler kadınların medeniyet adı altında sömürülmesine karşıyız. Sizlerden de emeğinizin sömürülmesine izin vermemenizi istiyoruz. 365 gün başımızın tacı olan sizlere uzanan elleri lanetliyoruz. Bize düşen görev size her zaman saygı duymak ve sevgi göstermektir” dedi.

Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynep Hiçdurmaz’ın Dünya Kadınlar Günü’nün tarihini konu alan konuşmasının ardından Frigya Sergi Salonu’nda açılan sergide, 26 yabancı ve 29 yerel sanatçının hazırladığı 55 afiş tasarımı sergilendi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *