56’INCI BAŞKANIMIZ HAYIRLI OLSUN

195

 Seçimden bir gün önce Cumhur ittifakını desteklemiş, AK Partiye oy vermiş vatandaşımız çok üzgün bir halde “Kütahya’da ittifakın fitilini ateşleyip infilak ettirenler bunun vebalinden nasıl kurtulacaklar”? diye sorunca bende onlar düşünsün dedim.

 Başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere Cumhur’a güven veren, ülkenin selameti ve istikrarı için gece -gündüz demeden çalışan, önce partim değil vatanım diyen ve bu uğurda büyük fedakârlık ve gayret gösteren Cumhur İttifakının devamı için büyük çaba gösterirken, Kütahya’da buna uymayanlar çıkarak muhalefetin ekmeğine ballı kaymak sürdüler.

 Cumhur ittifakındaki tartışmayı önce Sayın Alim Işık başlattı ardından Sayın Kâmil Saraçoğlu sessiz kalmadı aynı tonda cevap verdi.

Bu zamansız atışma toplumda tepkilere yol açtı ve ” neler oluyor ve bunlar kime çalışıyor” diye soranlar oldu. Ülke bekasını her şeyin üstünde tutan Cumhur İttifakında kırılmaya yol açan bu durum hiçte hoş karşılanmadı ve sandıkta bunun cevabını verildi.

 Deneyimli iki siyasetçinin çok dikkatli olmasının gerektiği bir süreçte dillerine mukayyet olmamaları kamuoyunda hem ayıplandı hem de kınandı. Maalesef olmadılar yılların siyasi birikimini yerle yeksan ettiler. Seçimlere çok az bir süre kala yaşanan bu tartışma muhalefetin işine yaradı, kaybeden kendileri oldu. Kendilerinin değilde sanki Sayın Kahvecinin kazanması için çalıştılar. Bu durum Cumhur İttifakının ilkelerine hiç ama hiç uymadı. Bu mevzuda söylenecek çok şey var ama zamanı değil. Bizim Elâzığ’da ” Yaralı kuşa taş atılmaz” diye bir söz var. Sanıyorum bu sonuca onlarda üzülmüştür ama para etmiyor.

 DEM ‘in desteğini alan bir parti adayının seçilmesine zemin hazırlayanlar bu şehre iyilik değil kötülük yaptıklarını düşünenler olsa da ben, Sayın Eyüp Kahvecinin bunlara kapı açacağını sanmıyorum. Hem bunları bugünden konuşmak daha erken. Mazbatasını alıp makamına oturunca zaman içinde neler yapıp ettiklerini göreceğiz. Eğer partizanlık değil adil ve kapsayıcı bir hizmet verirse, kimsenin aşıyla, ekmeğiyle oynamazsa, milli ve manevi değerlere önem verir ise kazanan şehrimiz ve kendileri olacaktır.   

 Yerelde AK Parti oylarının düşmesinde bu kavganın rolü olsa da genelde yaşayan ekonomik sorunlarda esas tepkilerin başında geliyor. Özellikle emekliler bu konuda çok tepkili ve dertli. Bir türlü durdurulamayan zamlardan yakınan vatandaşlar tepkisini sandığa gitmeyerek veya başka partilere oy vererek gösterdiler. Bu durumdan iktidar partisinin ders çıkaracağını ve daha çok çalışacaklarını umuyorum. Buna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,” Milletimiz sandık vasıtasıyla mesajını iletti. Öz eleştirimizi cesaretle yapıp adımlarımızı atacağız. Bu seçim bizim için dönüm noktasıdır” diyerek partilileri uyardı.

 Seçimler bitti şimdi çalışma ve hizmet vakti. Başta Sayın Eyüp Kahveci olmak üzere tüm seçilenleri tebrik ediyor başarılar diliyorum. Bu temenniyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları. Bu yazıyı gece yarısı yazdığım için kusurumuz varsa affola efendim. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *