İŞLETMELERİMİZİ AÇMAK İSTİYORUZ

259

Alkollü eğlence işletmeleri sahipleri, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen işletmelerinin halen açılmadığını ve imza beklediklerinin söylediler.

Kütahya İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararına rağmen alkollü eğlence mekanı işletmelerini hala açamadıklarını ifade eden işletme sahipleri mekanlarının yeniden açılmasını sağlayacak imzanın verilmesi için Kütahya Belediyesinde toplandı. Yürütmeyi durdurma kararı ile işletmelerini açma haklarına kavuştuklarını ifade eden işletmeciler, süreç bitmesine rağmen imzanın verilmediğini öne sürdüler.

10 işletmede ekmek derdindeki 2 bin kişinin zor duruma düştüğünü dile getiren esnaflar,  “Kimsenin buna hakkı yok. 90 gündür mağduriyet yaşıyoruz. Umarım önüne geçilir, hakkımız olan dükkânlarımızın açılmasına müsaade ederler.” Dedi.

HUKUKİ ANLAMDA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Vefa Mahallesi’nde hizmet veren alkollü eğlence mekânı sahipleri, Ocak ayında alınan süresiz kapatılma üzerinden geçen 90 günde büyük bir maddi zarara uğradıklarını belirterek Kütahya İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararının uygulamaya konulmasını istedi. Kararın kaldırılmasıyla ilgili imza almayı beklediklerini ifade eden esnaflar, işletmelerinin açılmasını sağlayacak imzayı alana kadar vazgeçmeyeceklerini belirtti. Hukuki anlamda sorun çözülmesine rağmen muhatap bulamadıklarını ifade etti.  

‘SEBEP GÖSTERİLEN OLAYLAR

HER YERDE OLUYOR’

Kapatma gerekçeleri olarak gösterilen kavga, silah ve uyuşturucunun şehrin her yerinde yaygın olduğuna değinen bir işletme sahibi, “Eğer bizi bu nedenlerle kapatıyorsanız bugün her mahallede silah, uyuşturucu, kavga, cinayet var. O zaman her mahalleri kapatmanız lazım. Bir işletme suç işlediyse hangi mekân yapıyorsa onu kapatın hepsini neden kapatıyorsunuz?” dedi.

‘RAMAZAN’DA KESİNLİKLE AÇMAYIZ’

Ramazan bitmeden mekânları kesinlikle açmayacaklarını ifade eden esnaflar, “Biz zaten Ramazanda hiçbir zaman açmıyorduk. Sadece 90 gündür açmadığımız için dükkânlarımız kötü durumda. Hemen açalım tamiratımızı, bayram temizliğimi yaparız. Ramazan bitsin, bayramda açarız.” Dedi.

Kütahya’daki işletmeler kapatılınca insanların çevre şehirlere gittiğini ve şehrin parasının oralara aktığını ifade eden işletme sahibi, sadece kendilerinin değil; kuaförler, kasaplar, manavlar, taksiciler gibi çok sayıda başka esnafın kapatma kararı sebebiyle mağdur olduğuna dikkat çekti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *