REKTÖR KIZILTOPRAK AKADEMİNİN YENİ NEFERLERİ İLE BULUŞTU ‘BİLİM İÇİN ÇALIŞIN’

105

DPÜ’nün kadrosuna kattığı akademisyenlerle bir araya gelen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Bilime bir şeyler kazandırmak için çalışın. Unutmayın ki, gelecek nesillere bir nokta bırakabilen küçük de olsa bir ışık bırakabilen akademisyen başarılı akademisyendir.” Dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ’nün akademik kadrosunu güçlendirmek için kadrosuna kattığı akademisyenlerle bir araya geldi.

Rektörlüğün Senato Odası’nda gerçekleşen toplantıya, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Arif Kolay, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Kuzucanlı ve göreve yeni başlayan akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Kızıltoprak, akademisyenlerle gerçekleştirdiği buluşmada kendilerini yakından tanıma fırsatı buldu. Toplantıda, akademisyenlerin araştırma alanları, akademik geçmişleri ve üniversiteye katkı sağlama potansiyelleri hakkında bilgi edindi.

‘BİR GÜN BU KOLTUKTA SİZ OTURACAKSINIZ’

Rektör Kızıltoprak toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Değerli hocalarım öncelikle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ailesine hepiniz hoş geldiniz. Büyük emekler harcadınız, zaman harcadınız, mesai sarf ettiniz ve onlarca aday arasından en başarılı olmayı başardınız ve ailemizin bir ferdi oldunuz. Sizleri kutluyorum. Bizler şeffaf, adaletli, dürüst bir yönetimi ilke edindik. Sizlerin her türlü sorununda sıkıntısında yanınızda olmak, size destek vermek için buradayız. Belki de bugün benim oturduğum yerde sizin içinizden birileri oturacak ve bu konuşmaları yapacak ve belki de diyecek ki “ben de üniversiteye atandığımda rektörümüz de böyle bir konuşma yapmıştı.” Kısacası arkadaşlar, iyi anılmak için biz doğruluğu ilke edindik. Biz idareciyiz. İdareci en iyi idare edebilen demektir. Biz de bu yolda bu ünvanla sizlere için elimizden geleni yapacağız.”

‘NASIL OLSA ATANDIM, DİYE BOŞ VERMEYİN’

Yeni atanan akademisyenlere bilime bir şeyler kazandırmak için çalışmayı tavsiye eden Rektör Kızıltoprak, “Nasıl olsa atandım” diye boş vermeyin. Unutmayın ki, gelecek nesillere bir nokta bırakabilen küçük de olsa bir ışık bırakabilen akademisyen başarılı akademisyendir.” Dedi.

Yeni akademisyenler de, üniversite yönetimiyle bir araya gelerek kendilerini tanıtma ve üniversiteye katkı sağlama fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdiler.

Toplantının son bölümünde yeni atanan akademisyenlerle bir araya gelmeyi önemsediğini ifade eden Rektör Kızıltoprak, bu ve benzeri toplantıların sık sık yapılacağını belirtti ve akademisyenlerin yapacağı çalışmalarda başarılar diledi




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *