AVRUPA ŞAMPİYONU ASUDE SARI COŞKUYLA KARŞILANDI

189

Avrupa şampiyonu bilek güreşçisi 16 yaşındaki Asude Sarı, memleketi Tavşanlı’ya döndü. Tunçbilek Beldesi sakinleri ve Asude’nin sevenleri, şampiyon sporcuyu meşale yakarak alkışlarla karşıladı.

Tavşanlı ilçesinde yaşayan bilek güreşi sporcusu Asude Sarı, Avrupa Bilek Güreşi Finalleri için gittiği Slovakya’nın başkenti Bratislava’da sol kolda şampiyon oldu. Sağ ve sol bilekte Türkiye birincisi olarak katıldığı finallerde kazandığı birincilikle Avrupa Bilek Güreşi Finalleri’ne katılmaya hak kazanan Sarı, Slovakya’daki finallerde sol kolda Avrupa şampiyonu olarak Kütahya ve Tavşanlı’ya gurur yaşattı.

GELECEK İÇİN UMUT VERİCİ BİR BAŞLANGIÇ

16 yaşındaki sporcu Asude Sarı, Tavşanlı Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olarak bu sporu Antrenör Fatih Sam gözetiminde 5 yıldır yapıyor. Asude Sarı, Avrupa şampiyonu olması ve genç yaşta elde ettiği bu büyük başarıyla gelecek için umut verici bir başlangıç yaptı.

Muhteşem bir performans sergileyerek Avrupa şampiyonu olan Sarı, memleketi Tavşanlı’ya döndü. Sporcusunu tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen Sarı’nın antrenörü Fatih Sam, “Asude’nin bu başarısı bizleri çok mutlu etti. Kendisini tebrik ediyor ve bundan sonraki hedeflerine ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘ABLAM İÇİN KAZANDIM’

Avrupa şampiyonluğundan sonra dün akşam saatlerinde Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesi’ne dönen Asude Sarı, törenle karşılandı. Belde sakinleri ve Asude’nin sevenleri, şampiyon sporcuyu meşale yakarak alkışlarla karşıladı. Asude Sarı, ikinci madalyasını ablası için kazanacağını söylemişti ve ikinci madalyasını ablası Betül Gümüşay’a hediye etti.

Asude Sarı’nın bu başarısı, bilek güreşi dalında Tavşanlı’dan çıkan ikinci Avrupa şampiyonluğu olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz yıl Rümeysa Sam de Avrupa şampiyonu olmuştu. Sarı, böylece Tavşanlı’nın bilek güreşindeki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *