BAŞKAN TOPBAŞ NFT TABLOYU SATIN ALDI ‘AİZANOİ ANTİK KENTİ FAZLASINI HAK EDİYOR’

254

Heritage İstanbul’da açık artırma ile satılan Aizanoi Antik Kenti’nde günyüzüne çıkarılan Güneş Saatine ait NFT’ye 15 bin TL değer biçilmesi üzerine, Belediye Başkanı Halil İbrahim Topbaş “Çavdarhisar ve Aizanoi Antik Kenti çok daha fazlasını hak ediyor” diyerek tabloyu şahsi olarak 100 bin TL’ye satın aldı.

Bu yılki teması “Aizanoi Antik Kenti” olarak belirlenen Uluslararası Kültür Mirası Fuarı ve Konferansı Heritage İstanbul’da, Aizanoi Antik Kenti’ndeki kazı alanından çıkarılan eserlerin NFT’leri satışa sunuldu.

GELİRİ KAZIYA GİDECEK

Açık artırma ile satışa sunulan eserlerden elde edilen gelir, 2024 kazı sezonu boyunca Aizanoi Antik Kenti Kazısında kullanılacak. Fuara Kütahya protokolünden çok sayıda isimle birlikte Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil İbrahim Topbaş da katıldı. Topbaş, müzayede ile satışa çıkarılan Aizanoi kazılarında bulunan Güneş Saatine ait NFT’yi satın aldı.

Fuarda misafir olduklarını ifade eden Topbaş, “Müzayede alanında 3 tane NFT tablo satıldı. Satışlardan elde edilen gelir kazıda kullanılmak üzere bağışlanacaktı. Eserler açık artırmaya çıkıldı. Güneş Saatine ait NFT’ye 15 bin TL değer biçildi. Ben de bunun çok ucuz bir fiyat olduğunu düşündüğüm için 100 bin TL’ye satın aldım. Çünkü bence çok Çavdarhisar ve Aizanoi Antik Kenti çok daha fazlasını hak ediyor.” Şeklinde konuştu.

OLASI MÜZAYEDELERİN ÖNÜNÜ AÇTI

Tabloyu Belediye adına değil şahsi olarak satın aldığının altını çizen Topbaş, bundan sonraki müzayedelerin de önü açılsın istediğini bu yüzden tabloyu 100 bin TL’ye kendi adına satın aldığını belirtti. Müzayedede diğer iki eser 65 Bin TL ve 45 bin TL civarında satıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *