KSBÜ HIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR ‘BUNLAR GELECEĞE YAPILAN YATIRIMLAR’

163

Germiyan Kampüsünü KSBÜ’nün nihai kampüsü haline getirmek için çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, halı saha ve spor merkezinin açılışında yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğuna dikkat çekti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Germiyan Kampüsünde Spor Tesisleri ve Resim Sergisi açılışı yapıldı. Kütahya Protokolünden çok sayıda ismin katıldığı programda ilk olarak halı sahanın daha sonra spor merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Germiyan Kampüsünde Spor Tesisleri ve Resim Sergisi açılışı yapıldı. Açılışa Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç katıldı.

NİHAİ KAMPÜS GERMİYAN OLACAK

18 Mayıs’ta 6. yılını tamamlayan KSBÜ’nün yeni kurulan bir üniversite olduğunu ifade eden KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, yatırımların süratle devam ettiğini açıkladı. Germiyan Kampüsü’nün KSBÜ’nün nihai kampüsü olacağının altını çizen Rektör Tekin, 500 bin metrekarelik bu alanda şu an için sadece Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kütahya Meslek Yüksekokulu bulunduğunu ancak ilerleyen zamanda tüm fakültelerin kampüste birleşeceğini vurguladı.

Açılışını gerçekleştirilen halı saha ve kapalı spor salonunun sağlık temalı bir üniversite olarak “sağlık için spor” temasına da uygun şekilde kurgulandığını dile getiren Rektör Tekin, donanımı güçlü iki tesisten de hem Kütahyalı vatandaşların hem de öğrencilerin hizmet alabileceğini belirtti. İki tesise 100 milyon TL civarında para harcandığını ifade eden Rektör Tekin, “Amacımız hem geleceğimiz olan öğrencilerin en nitelikli şekilde eğitimlerini alması, hem de buradan yetişmiş öğrencilerimizin Türkiye’nin birçok farklı noktalarında ülkemize en güzel sağlık hizmetini sunmasını. Bu yatırımlar geleceğimize yapılmış yatırımlar”şeklinde konuştu.

KSBÜ’nin hızla büyümeye devam ettiğini belirten Kütahya Valisi Musa Işın, Tıp Fakültesi ve diş sağlığının da kampüse taşınmasıyla birlikte kampüsün işlevini tamamlayacağını ve KSBÜ’nün kendi kampüsü içinde genişlemeye devam edeceğine dikkat çekti.

VALİ IŞIN’DAN STADYUM MÜJDESİ

Vali Işın, açılışta sabırla beklenen stadyum hakkında da konuştu. Milletvekillerinin de dahiliyle büyük bir stadyumun temelinin yakın bir zamanda atılacağını müjdeleyen Vali Işın, Kütahya’ya spor tesislerinin yanında yakın bir zamanda büyük bir stadyum da kazandırılacağını vurguladı.

‘EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞMELERİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ’

Sağlık temalı bir üniversite olarak sağlığa büyük önem verdiklerini ifade eden KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, “İki hastanemizde hem de Ağız Diş Sağlığı Hastanemizde vatandaşlarımızın nitelikli şekilde sağlık hizmetini alması için, hem akademik kadro hem de fiziksel mekan, donanım Olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda hem uzmanlık hem de lisans öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” Şeklinde konuştu. Bu yatırımlarla öğrencilerin en nitelikli şekilde eğitim almalarının ve yetiştiklerinde Türkiye’nin birçok noktasında en güzel sağlık hizmetini sunmalarının amaçlandığını belirten Rektör Tekin, Kütahya ve üniversite için çaba göstermeye devam edeceklerini, herkesin desteği ile KSBÜ’nün çok daha güzel yerlere geleceğini ifade etti. 

Öğrencilerimizin zamanlarını sadece eğitimle geçirmenin ötesinde, sağlıklı bir ortamda spor yaparak hayatlarını sürdürebilmelerini arzu ettiklerini ifade eden Vali Musa Işın, Kütahya’da bu manada güzel sosyal tesisler olduğunu; kampüs içerisinde öğrencilerin bu tesislerden faydalanacak olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

‘İKİ ÜNİVERSİTEMİZ DE MARKA OLDU’

DPÜ ve KSBÜ’nün Kütahya için büyük önem taşıdığını belirten Vali Işın, akademisyenlerin büyük bir fedakarlıkla eğitim faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekti. Her iki üniversitenin de kendi sahasında önemli bir fonksiyona sahip, marka müesseseler olduğunu belirten Işın, “60 binin üzerinde öğrencimiz olmasına rağmen bugüne kadar iki üniversitemizde de herhangi olumsuz bir şey yaşanmadı. Bu da hocalarımızın, üniversite yönetimlerinin başarılı gayretleri neticesinde elde edilmiş bir sonuçtur. Bu manada da kendilerini tebrik ediyorum. Biz nesillerimizin iyi yetişmesi için hep birlikte gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyük bir depreme rağmen devletin Kütahya’ya bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım bütçesi ayırdığına dikkat çeken Vali Işın, “Bunun içerisinde sosyal yardımlar, kamu harcamaları, güncel, cari kamu harcama yok. Bunun içerisinde Özel İdarenin bütçesi yok. 7 milyar 800 milyonun sadece yatırım için ilimize tahsis edilmesi fevkalade önemli bir rakamdır.” Dedi.

‘DEVLETİN KAYNAKLARI

HERKESİN KAYNAKLARI’

Kütahya’nın gelişmesi, kalkınması için vekiller, belediye başkanı, rektörler, sivil toplum kuruluşları ve sanayicilere çok ciddi bir iş birliğinin hayata geçirildiğini aktaran Vali Işın, “Bu birlik ve beraberlik içerisinde inşallah ilimize güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. İnşallah ilerleyen günlerde bunların açılışlarını da yapacağız hep birlikte güzel işlere imza atacağız. İki üniversitemiz de hizmetlerine devam edecek biz ikisinin de her zaman yanındayız. Devletimizin kaynakları herkesin kaynaklarıdır. Belli bir birime ayrılmış değildir. Kütahya’mızda iş birliği halinde kimin elinden ne geliyorsa bunu paylaşmayı bilen bir yönetim anlayışına sahibiz.” şeklinde konuştu. Spor tesislerinin açılışının ardından Nazende Yücel’in “Ata’mın Sözleri Fırçamın İzleri” isimli resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen Kütahya protokolü resimler hakkında Yücel’den bilgi aldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *