MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI: ‘NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR’

150

Mesleki ve teknik anlamda eğitim veren okulların rengârenk stantlarıyla açılışı gerçekleştirilen hazırladığı Mesleki Teknik Eğitim Fuarında konuşan Vali Musa Işın, bir sanayi şehri olan Kütahya’da kalifiyeli, nitelikli, yetenekli elemana iş gücüne çok ihtiyaç duyulduğunu bu yüzden mesleki ve teknik eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik anadolu liselerinin hazırladığı Mesleki Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF) Fuarı Milli Eğitim Müdürlüğü Binası önünde açıldı. Fuarın açılışına Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, kurum ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışa katılan protokol mensupları, fuarda stant açan mesleki ve teknik anadolu liselerinin öğrencileri ile bir araya geldi, stantlardaki projeler ve faaliyetleri dinledi.

MESLEK LİSELERİNİN PAYI YÜZDE 43

Meslek liselerinin önemine vurgu yapan Vali Musa Işın, “Meslek liseleri bizim için çok değerlidir çok kıymetlidir.” Dedi. Kütahya’mızda meslek liselerinin toplam liseler içerisindeki payının imam hatip liseleri hariç yüzde 43 olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, 2023 yılında yaz ayında 2 bine yakın öğrencinin meslek liselerinden mezun olduğunu açıkladı.

Kütahya’nın aynı zamanda bir sanayi şehri olduğuna dikkat çeken Işın, bu rakamın kendileri için çok önemli olduğuna değindi. Kütahya sanayisinin kalifiyeli, nitelikli, yetenekli elemana iş gücüne ihtiyaç duyduğunun altını çizen Işın, “Dolayısıyla bu rakam önemlidir. Yüzde 43’lük bir payın meslek liselerine ait olması sanayimiz iş gücü ve istihdam açısından umut vericidir. İnşallah meslek liselerimizden mezun olan çocuklarımız bizim istediğimiz nitelikte ve nicelikte olup sanayi sektöründe istihdam edileceklerdir”şeklinde konuştu.

‘GELECEĞİMİZ ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK’

Geleceğin gençlere emanet olduğunu dile getiren Işın, “Bu genç nesiller ülkemizin geleceğinize matuf olarak çok daha güzel icatlar çok daha güzel buluşlar yapacaklardır bundan eminiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz gelecekte her alanda söz sahibi olacaklar bu sayede ülkemiz de her alanda söz sahibi olacaktır”ifadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *