AÇILIŞA GÜN SAYAN TEKNOKENT’TE  FİRMA SAYISI 150’YE ULAŞACAK: TEKNOLOJİ SAHNESİNDE KÜTAHYA PARLAYACAK

157

Kütahya Tasarım Teknokent’in açılmak üzere gün sayan ek binasını ziyaret eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, şu an Teknokent’te 48 AR-GE firması ve 12 kuluçka firması bulunduğunu bina hizmete girdiğinde firma sayısının 150’ye ulaşacağını belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ve İl Başkanı Mustafa Önsay inşaatında son noktaya gelen Kütahya Tasarım Teknokent ek binasını ziyaret etti.

95 milyon TL’ye mal olan Kütahya Tasarım Teknokent’in ek binası hizmete açılmak üzere gün sayıyor.Toplam 2.239 metrekare olan teknokentte 62 kuluçka firması 42 ön kuluçka ofisi bulunacak. 2 laboratuvar, 2 atölye, 6 satış ofisi, 80 kişilik yemekhane, Bay/bayan mescidi, 100 kişilik konferans salonu 20 kişilik ek toplantı salonu ile hizmet verilecek.

‘KÜTAHYA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KATKI’

Halihazırda 48 AR-GE firması ve 12 kuluçka firması bulunurken bu bina hizmete girdiğinde firma sayısının 150’ye ulaşacağını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Şu an toplam  2milyon 349bin 557 TL olan AR GE geliri kapasitenin artması ile hem bu gelir katlanarak artacak hem de istihdam artmış olacaktır. Kütahyamızın bilim, teknoloji ve ticaret ağına katkı sağlayacak olan ek bina şehrimizin teknoloji ve inovasyon sahnesinde parlamasını sağlayacak, Kütahya’nın geleceği için önemli bir katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vekil Bayırcı, ziyarette kendilerine eşlik eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Aydın ve Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş Özdemir’e teşekkür etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *