KÜTAHYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK ‘ORGANİZASYON 18 AĞUSTOS’TA’

150

Kütahya Belediyesi Atlı Spor Tesisleri’nde düzenlenen at yarışlarının vatandaş tarafından yoğun bir ilgi ile takip edildiğini ifade eden Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, yaz boyunca farklı etkinlikle imza atacaklarını 18 Ağustos’ta Türkiye Şampiyonası niteliğinde bir yarışın Kütahya’da düzenleneceğini belirtti.

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü tarafından Kütahya Belediyesi Atlı Spor Tesisleri’nde at yarışları düzenlendi. Yarışları,AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, İl Başkanı Mustafa Önsay, Belediye Başkan Yardımcısı  Kemalettin Ekici, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Zeki Genelioğlu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kütahya İl Temsilcisi Birol Babanoğlu ve çok sayıda vatandaş büyük bir ilgiyle takip etti.

YAZ SEZONU BAŞLIYOR

Yarışlar hakkında bilgi veren Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, 50-60 civarında atın yarıştığı müsabakalara şehri dışından da çok sayıda katılım olduğunu belirtti. Atların bahara hazırlanması, yarışlara yeni sezona hazırlanması için dostluk yarışı düzenlediklerini açıklayan Babanoğlu, “Aslında bu pilav yarışı dediğimiz bir yarıştır. Bu yarış ödüllü değildi ama gayet güzel oldu  bir müsabaka geçirdik, vatandaşlardan da olumlu tepki aldık” İfadelerini kullandı.  

EN AZ 200 AT YARIŞACAK

Binicilik organizasyonlarının yazın gerçekleştirildiğini ifade eden Babanoğlu, “Bizim sezonumuz yaz mevsimi. Önümüzde de planladığımız organizasyonlarımız var. 18 Ağustos’ta Türkiye Şampiyonası diyebileceğimiz bir yarış yapacağız en az 150-200 atın yarışacağı büyük bir organizasyon planımız var. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu’nun izni ile tarihi belirledik. Ama ekonomik durumlar malum. Desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

ATA SPORUNU YAŞATMAK İSTİYORUZ

Rutin faaliyetlerinin de devam ettiğine dikkat çeken Babanoğlu, “Hipodromumuzda sürekli binişler yapılıyor. Çocuklarımıza engelli, çocuklara at bindiriyoruz.” Dedi. Atçılığı sevdirmek ve yaşatmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizen Bababoğlu, tek gayelerinin ata sporunu yaşatmak olduğunu vurguladı.  

Bu tür organizasyonların, geleneksel sporların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığına değinen Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Ekici, “Kütahya’nın böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, ata sporunu genç kuşaklara aktaran, gelenekleri ve kültürü yaşatmaya devam eden tüm sporcuları tebrik etti.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *