‘MİLLETLERİ KURTARANLAR ANCAK ÖĞRETMENLERDİR’

122

Türkiye’deki öğretmenlerin OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından son sıralarda olduğuna dikkat çeken CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir sözünü hatırlatarak; kamuoyunu öğretmenlerin sesini duymaya çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle basın açıklaması düzenledi. Ülkenin imar ve ıslahında rol alacak nesillerin yetiştirilmesinde en büyük payın öğretmenlere ait olduğunu ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden yoksun bir millet, henüz millet olma kabiliyetini kazanmamıştır.” Sözünü hatırlattı.

ÖĞRETMENLER KATEGORİLERE AYRILDI

Yarınların şekillenmesindeki en önemli aktörün öğretmenler olduğuna değinen Yenikaya, “24 Kasım öğretmenler gününde verilen çiçekler, okunan şiirler, gönderilen sevgi mesajları öğretmenlerimizin yüzlerini güldürse de, toplumsal statüleri, OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından son sıralardadır. Ülkemizdeki eğitim emekçilerinin aldıkları maaşlar, rakamsal olarak artmış gibi görünse de enflasyon nedeniyle satın alma gücünü düşürmüş öğretmenlerimizin yarısından fazlasını ek işler yaparak geçinebilme yolunu seçmişlerdir. Ayrıca Öğretmenlerimizi, kendi aralarında sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen diye kategorilere ayrılması, emek sömürüsünü artırmıştır.” İfadelerini kullandı.

‘SESLERİNİ DUYURDUKLARI BİR GÜN OLMALI’

24 Kasım Öğretmenler Gününün, eğitim emekçilerinin sadece bir kutlama günü değil seslerini duyurdukları bir gün olması gerektiğine değinen Yenikaya, “Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ömrünü eğitime, öğrencilerine adayan çevresine ışık olan mum olup eriyen, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ahirete İntikal eden, tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *