KÜTAHYA’NIN TANITIMINDA BÜYÜK ROL OYNADI ‘İKİNCİ FESTİVALİ İPLE ÇEKİYORUZ’

131

Gastro Fest’in Kütahya’nın tanıtımı adına büyük bir rol oynadığını ifade eden TÜRES Kütahya Şube Başkanı Mevlüt Efe, hem vatandaştan hem de katılımcılardan olumlu geri dönüş aldıklarını seneye ikincisini düzenlemeyi planladıkları festivali iple çektiklerini açıkladı. Efe, seneye tek amaçlarının tamamı Kütahya esnafından oluşan stantlar kurmak olduğunu belirtti.

‘DAHA PROFESYONELİNİ DÜZENLEMEK İSTİYORUZ’

Kütahya’nın güçlü mutfak kültürünün tanıtıldığı 17-27 Mayıs tarihinde düzenlenen Gastronomi Festivali sona erdi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Kütahya Şube Başkanı Mevlüt Efe, Kütahya Gastro Fest’e dair değerlendirmelerde bulundu.  Kütahya Gastro Fest’in çok güzel geçtiğini ifade eden Mevlüt Efe, hem vatandaş hem de katılımcıların festivalden memnun ayrıldığını belirtti. Vatandaştan olumlu geri dönüşler aldıklarının altını çizen Efe, Kütahyalı’nın artık şehirlerinde benzer organizasyonlar istediğini dile getirdi.

Birçok ziyaretçiden “Bu sene sonunda kadar tekrar yapın” gibi tepkiler aldıklarını açıklayan Efe, “Ama senede bir tane olacak bundan kararlıyız. Biz çok memnunduk. Bir sonraki festivali iple çekiyoruz. Daha profesyonelini düzenlemek istiyoruz.”şeklinde konuştu.

‘GECESİNİ AYRI GÜNDÜZÜ AYRI DOLDURDUK’

Binlerce kişi ziyaret ettiği festival alanın gece ayrı gündüz ayrı doldurduklarını dile getiren Efe, “Gündüzleri workshoplar yaptık, yöresel yemeklerimizi ünlü şefler hazırladı. İlk gün 5 ünlü şef tarhanamızı, cimciğimizi hazırladı. Gece de konserlerimiz oldu. İnsanlar hem eğlendi hem para kazandı. Genel başkan vekilimiz Savaş Bulut katıldı. Farklı illerden şube başkanlarımız katıldı. Kütahya için çok güzel bir organizasyon oldu.” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’DAN YÜZLERCE PAYLAŞIM YAPILDI’

Bir şehri tanıtırken gastronomi ve kültür olarak öne çıkarmanın önemine dikkat çeken Efe, gastronomi alanını tanıtmanın en etkili yolunun da influencer olduğuna değindi. Günümüzde sosyal medyanın gücünün yadsınamaz olduğunu ifade eden Efe, “Çok sayıda influencer katıldı. Tanıtımın sadece festival alanı ile sınırlı kalmadı. Şefleri, influencerlerı Porselen Fabrikasını, Germiyan Sokağı ve Hisar’da gezdirdik.” Dedi. Gelen kişilere Kütahya’yı da tanıttıklarına değinen Efe, sosyal medyada gerçekten Kütahya’dan, Kütahya etiketli çok sayıda paylaşım yapıldığını vurguladı.

‘DİLEĞİMİZ SENEYE ALANI

KÜTAHYA STANDI İLE DOLDURMAK’

Festival öncesi Kütahya’daki esnafa gidip “Gelin birlikte olalım, bir olalım dışardan daha az insan gelsin” dediklerini dile getiren Efe, “Ama bu konuda kendimizi gerçekten yalnız hissettik. Destek alamadık. Kütahya’dan 48 ücretsiz stant verdik. Seneye istiyoruz ki 100 standın hepsi Kütahya’dan olsun. Tek dileğimiz o. Vatandaşın büyük oranda memnun olduğunu hissediyorum esnaftan da seneye daha büyük bir destek bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

GASTRO FEST YENİ İŞBİRLİKLERİ DOĞURDU

Festivali desteklemeyip sonra serzenişte bulunan esnafların olmasının kendilerini üzdüğünü belirten Efe, şu ifadeleri kullandı: “Daha önce böyle bir şey yapılmadı kimse elini taşın altına koymadı. Birinin bu akımı başlatması gerekiyordu rabbim bize nasip etti. Seneye esnafın katılımı daha fazla olursa daha eğlenceli olacak. Dün akşam mesela 4-5 esnaf orada tanışıp ortak iş yapmaya karar verdiler. İlk adımını attılar. Sonucu ne olur bilmiyorum ama bu ihtimal bile beni çok mutlu etti. Böyle birliktelikler artık Kütahya’da da olmalı. Kütahya’da bu birliğe ihtiyacımız var inşallah devamı da gelir. Böyle şeyler bizi mutlu ediyor.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *