SERVİSİN KALDIRILMASI ESNAFI DA ETKİLEYECEK

487

Tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılması planlanan kamu personel servislerinin kendi üyelerini de etkileyeceğini ifade eden Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak, birçok vatandaş ve ekmek götürdükleri ailelerin bir anda gelir kaybına uğrayacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri genelgesinde kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisinin giderlerinin artmasıyla birlikte tasarruf önlemleri alınacağı gündeme geldi. Bakan Şimşek’in “Savunma ve güvenlik hariç, toplu taşıma olan yerlerde, kamuda personel servisi hizmetini sözleşme bitiminde sonlandırmayı hedefliyoruz.” Sözlerinin ardından gözler, kamudaki personel servisi uygulamasına çevrildi.

SENDİKALAR DA TEPKİ VERMİŞTİ

Servisler kaldırıldıktan sonra kamu çalışanlarının ulaşım harcamalarının ne şekilde karşılanacağı belirsizliğini korurken Kütahya’da da pek çok sendika, servis hizmetinin bir lükse olmadığı ve ihtiyaçtan doğduğunu belirten açıklamalarda bulundu.

Kamuda servis hizmetlerinin kaldırılması çalışanların yanında kamuya hizmet veren servis şoförlerini de etkileyecek. Konuya dair açıklamalarda bulunan Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet  Kucak, tasarruf tedbirlerinin birçok sektörü farklı oranlarda etkilediğini dile getirdi.

‘BİR ANDA GELİR KAYBINA SEBEP OLACAK’

Sayıları az da olsa oda üyesi esnaf arasında kamuya hizmet verenlerin karardan etkileneceğini belirten Kucak, “Ülkemiz ve devletimizi için her daim gerekeni yapmaya hazırız. Tasarruf için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz ancak bu karar bu şekliyle kalırsa birçok vatandaş ve ekmek götürdükleri aileleri bir anda gelir kaybına uğrayacak” Şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz gün Ankara’da Türkiye’nin 81 ilinden Servis Araçları Esnaf Odası başkanları ve servis aracı işletmecilerinin bir araya geldiğini belirten Kucak, kamudaki personel servislerinin kaldırılmasının kendilerine etkilerini ve taleplerini anlattıklarını açıkladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *