BİZ UMUTLUYUZ SİZ DE UMUTLU OLUN

543

30 Ağustos OSB’nin çok kısa bir zaman sonra tamamen bir sanayi kompleksi haline geleceğine vurgu yapan OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Öztaş, Kütahya’nın kötülüklerini öne çıkarmak yerine iyiliklerini öne çıkarmanın Kütahya’ya yarar sağlayacağını belirterek “Biz Kütahya’nın geleceğinden umutluyuz. Lütfen sizlerde umutlu olun” dedi

30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Öztaş yapılması planlanan çevre yolunun OSB’ye olan kazanımlarını değerlendirerek, her masada ‘ilk konu: Kütahya’ demenin önemini dile getirdi.

‘ÇOK BÜYÜK BİR BULVARIMIZ OLACAK’

Eskişehir karayoluna en yakın OSB’nin 30 Ağustos OSB olduğunu dile getiren Öztaş “Şehre TOKİ aracılığıyla, özellikle yeni açılan imar yolumuzla, TOKİ’ye ve şehir merkezine en hızlı giden OSB yine biziz” dedi.

Yapılaması planlanan çevre yoluna da cepheli bir OSB olduklarını belirten Öztaş “Yani arka tarafta ileride açılabilecek OSB’nin, sağında olan çevre yolu var planda geçen. Oraya da paralel. Lokasyon anlamında Eskişehir karayolu istikbalde açılabilecek yeni çevre yolu ve şehir merkezine tamamında orta. Hepsine eşdeğer bir başlangıç” ifadelerine yer verdi.

TOKİ’ye yeni bir imar yolunu açtıklarını ifade eden Öztaş “Bizim belediye ile de ilişkimiz olduğu için belediye başkanına her gördüğümde o ham yol çalışmasının bitirilmesi yönünde desteğimiz oldu. Bazı dönemler araçların başka yerlerde görevlendirilmesi sonucunda kendi imkânlarıyla yapıyor belediye bunu. O ham yol çalışması bittikten sonra orada çok büyük bir bulvarımız olacak” şeklinde konuştu.

‘5 KM’LİK BİR KAZANÇ OLACAK’

Belediye Başkanı Alim Işık’a teşekkürlerini sunan Öztaş “Bizim talebimiz oldu. İmar kanununda hemen fonksiyon alıp hemen komisyona çıkarıldı ve ilk mecliste onaylandı. Çok hızlı bir süreçte sonuç alındı. Bizim genişleme alanı aslında belediyenin 1/ 5 binlik imar planında konut bölgesinde. Biz onu konut bölgesinden kaldırılması bu bölgenin sanayinin genişleme alanı olarak ilan edilmesi talebimiz oldu. Hızlı bir şekilde hem başkanımız hem bürokratlar hem de meclis uygun gördü. Çok hızlı bir şekilde onaylandı. Plan değişikliği yapıldı” diye konuştu.

30 Ağustos OSB’nin çok kısa bir zaman sonra tamamen bir sanayi kompleksi haline geleceğine vurgu yapan Öztaş “Buradaki hem yönetimimiz hem yatırımcımız Kütahya’ya layık bir OSB olma yönünde hızlı ilerliyoruz. Buranın tahsislerini önümüzdeki dönem bitiririz. Bununla alakalı devletimizden karayolları da bağlı; köprülü kavşaklar battı çıktılar bağlı. Ama bizi en çok rahatlatacak olan TOKİ tarafından olan yolun bitmesiyle şehre ulaşım kolaylaşacak. Türkiye’de en büyük problem enerji ve petrol ürünleri. Bu yol tamamlandığından aşağı yukarı 5 km’lik bir kazanç olacak. Servis araçları dâhil buraya gelen her aracın harcadığı enerjiyi düşünürsek bunlar devletimize bir kazanç olacak” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA BUNA LAYIK’

Kütahya’nın geleceğinden umutlu olduklarının altını çizen Öztaş “Lütfen sizlerde umutlu olun. Belli birkaç sıkıntı tabii ki olur ama biz Kütahya’nın kötülüklerini öne çıkartacağımıza iyiliklerini öne çıkarırsak göç alma noktasında bile büyük bir etkisi olur. Biz bütün oturduğumuz masalarda her yerde öncelikli olarak ‘Kütahya 30 ağustos OSB’ sonra işimiz diye başlıyoruz. Bu şekilde Kütahya kazanır. Ve Kütahya buna layık” dedi.  

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *