‘GÖRDÜKLERİ TAKDİR HAYATLARINA IŞIK OLACAK’ MEZUN ÖĞRENCİLERDEN KÜTAHYA’YA SON İZLER

225

DPÜ Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen mezuniyet sergisi, Sera AVM’de sanatseverlerle buluştu. Dernek Başkanı Yaşar Saygılı, mezun öğrencilerin sergide gördüğü takdirin hayatlarına ışık olacağını belirtti.

SERGİYE YOĞUN İLGİ

Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen Son İzler Karma Sergisi Sera AVM’de açıldı. Serginin açılışına Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof.Dr. Selda Mant Menay, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Gülsevim Can Gürbüz, Doç. Haydar Taşçılar, Doç. Serpil Akdağlı, Öğretim Görevlisi Gökhan Akça, Kütahya Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürüm Yıldırım Akgül, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız, Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, Emekli Müze Müdürü Metin Türktüzün, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kütahya Dumlupınar üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu mezuniyet sergisinin, 29-30 Mayıs tarihlerinde Sera AVM’de sergilendiğini ifade eden Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği Başkanı Yaşar Saygılı, serginin SERA AVM’de yapılması ile eserlerin vatandaş ile de buluşabildiğini dile getirerek değerli katkılarını için AVM yönetimine teşekkür etti.

Serginin sonunda özellikle mezun öğrencilerinin yüzlerindeki ifadenin paha biçilemez olduğunu belirten Saygılı, öğrencilerin gösterdiği başarının halkın da takdirini kazandığını, mezun öğrencilerin görmüş olduğu takdirin ilerleyen dönemlerinde kendilerine ışık kaynağı olacağını vurguladı.

‘KÜTAHYA İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ’

Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği olarak en önemli amaçlarının Kütahya’ya hizmet etmek ve Kütahya’yı en güzel şekilde tanıtmak olduğuna dikkat çeken Saygılı, işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi. Derneğin kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden Saygılı, “Kütahya’yı bizden güzel anlatacak kim varsa hepsiyle yan yana oluruz. Daha güzel sergilerde, daha güzel projelere her zaman varız.” Şeklinde konuştu. Saygılı, sergide emeği geçen ve açılışta kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini sundu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *