‘CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE HEDEFİMİZ YÜZDE 50′

424

Toplumsal cinsiyet eşitliğine sağlanması için her alanda çalıştıklarına dikkat çeken Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, grup olarak kadın çalışan oranlarının yüzde 34 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ancak hedeflerinin içinde bulundukları tüm sektörlerde yüzde 50 ye ulaşmak olduğunu belirtti.

Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için cinsiyet eşitliğinin önemine dikkat çekti.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA CİNİSYET EŞİLİĞİ İLE MÜMKÜN’

Sürdürülebilir kalkınmanın tek yönden değil her alandaki potansiyelin gerçekleştirmesi ile sağlanacağını belirten Güral Argat, “Kalkınma tek yoldan sağlanamaz, her alanda potansiyeli gerçekleşmemiz gerekiyor. Özellikle sosyal ve kültürel alanda da gelişmeyi kıymetli biliyoruz. Bunların hepsi bir araya geldiğinde sürdürebilir kalkınmayı sağlayabiliriz. Sürdürülebilir kalkınma derken kadın konusu da atlayamayız” şeklinde konuştu.

‘LAV MARKASINDA ÇALIŞANLARIN YÜZDE 50’Sİ KADIN’

Toplumsal cinsiyet eşitliğine sağlanması için her alanda çalıştıklarına dikkat çeken Güral Argat, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklediklerini belirtti. Lav markasında yüzde 50 kadın çalışan oranına ulaşmış olmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getiren Güral Argat, Gürok Grup olarak kadın çalışan oranlarının yüzde 34 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu açıkladı. Güral Argat, hedeflerinin oranı daha da artırmak olduğuna değindi.

3 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Kadın çalışan sayısındaki hedefi artırmanın sadece ülkemizde değil yatırım yaptıkları her noktada hedefleri olduğuna vurgu yapan Güral Argat, şu ifadeleri kullandı: “ Maldivler’deki yatırımızı ilk açtığımızda sordum “cinsiyet dağılımı nasıl” diye bir baktım ki kadın çalışan oranımız yüzde 3 orada hedeflerimizi koyduk.  Büyük bir memnuniyetle söyleyebilirim ki 3 yıl içinde geldiğimiz nokta yüzde 34. Ama hedefimiz içinde bulunduğumuz tüm sektörlerde yüzde 50 ye ulaşmak.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *