‘MUHATABI KONUŞMALI’

567

Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammı ile çalışanın enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini belirten TÜRK-İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, asgari ücret hakkında çok fazla ses yükseldiğini hâlbuki asgari ücretle ilgili her şeyin sadece konunun muhataplarına bırakılması gerektiğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete yapılacak ara zamda Temmuz ayını işaret etmesinin ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonun yeni asgari ücret zammı için Haziran ayında bir araya gelmesi bekleniyor.

‘RAKAM SÖYLEMEK İÇİN ERKEN’

Asgari ücrete yapılacak zam hakkında açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce Temmuz ayında asgari ücrete bir iyileştirme yapılacağını müjdelediğini hatırlattı. Rakamların da yavaş yavaş ortaya çıktığını ifade eden Gök, “500 dolar olarak net ücret olacak gibi görünüyor. Ama bugün bunları konuşmak için daha erken” ifadelerini kullandı.

Hiçbir asgari ücretli çalışanın enflasyonun altında ezilmemesi gerektiğinin altını çizen İsmail Gök, “O gününün şartlarında çıkan enflasyon doğrultusunda iyileştirmeler yapılmalı. Böyle olması halinde asgari ücret seviyesinde maaş alan arkadaşlarımıza da nefes aldıracaktır” dedi. Gök, işçinin yaşam şartlarının iyileşmesi için güzel bir sonuç temennisinde bulundu.

‘BİRÇOK SÖYLENTİ ÇIKIYOR’

Asgari ücrette yapılacak iyileştirme için bu konuda muhatabı dahi olmayanlar tarafından pek çok ses yükseldiğini belirten Gök, “Muhalefet ya da hükümet tarafından birçok söylentiler çıkıyor. Asgari ücretin ne olacağı konusunda fikir belirtmek gibi ya bu gibi söylemler çok yanlış” dedi. Yetkilinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğunu vurgulayan Gök, bunun dışında asgari ücretle ilgili her şeyin konunun muhataplarına bırakılması gerektiğine dikkat çekti. 

‘HİÇBİR ÇALIŞANI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Yılbaşından yılbaşına belirlenen asgari ücret yine aynı dönemlerde belirlenmesi gerekirken şu an Türkiye’de oranların sürekli değiştiğine değinen Gök, “TÜRK-İŞ olarak hedefimiz; ara dönem yapılacak zam için rakamın enflasyon oranında belirlenmesi ve hiçbir çalışanımızı enflasyon altında ezdirmeyeceğimiz bir rakama ulaşmak olacak” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret tespit çalışmaları için saha araştırmalarını sürdürürken TÜİK 5 Haziran tarihinde Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. 5 aylık enflasyon oranının bu açıklamasıyla netleşecek rakam Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun masasında olacak.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *