25 YILLIK EĞİTİM YUVASI İLK MEZUNLARINI AĞIRLADI

173

Kütahya’da binlerce mezun veren Kütahya Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 25’inci yılını ilk mezunlarının da katıldığı bir organizasyonla kutladı. Programa katılan TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Belediye Meclis Üyesi Zafer Bintepe, KÜGİAD ve Belediye Kütahyaspor Başkanı Osman Altınkaya, okula desteğe hazır olduklarını belirtti.

Kütahya Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 25’inci yılını özel bir program ile kutladı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen “İlk Göz Ağrılarımız” isimli programa TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Belediye Meclis Üyesi Zafer Bintepe, KÜGİAD ve Belediye Kütahyaspor Başkanı Osman Altınkaya, Belediye Fen İşleri Müdürü Osman Ortaçlı,okulun eski müdürleri Mustafa Tutaş ve Halil Kurt, öğretmenler ve okulun ilk mezunları katıldı.

Eğitim öğretime yılında başladığı 1998 yılından beri Kütahya’da birçok insanın hayatına dokunan binlerce mezun veren Kütahya Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin 25. yıl programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

MEZUNLAR DERNEĞİ

KURULMASI PLANLANIYOR

Okulun ilk mezunları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kütahya Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Türker Könül, bir kurum kültürü oluşturmak istediklerine değinerek bu amaçla planladıkları faaliyetlere değindi. İlk mezunların arzu etmesi durumunda Mezunlar Derneği kurulması için her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizen Könül, Kütahya Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi mezunu işverenlerin istihdam konusunda aynı okuldan mezun oldukları isimleri tercih edebileceğini belirtti. Mezunları okulda düzenlenen kariyer günleri etkinliğine davet eden Könül, eski mezunlardan öğrencilere ağabeylik veya ablalık yapmalarını istedi.

MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Okulun eski müdürleri Mustafa Tutaş, Halil Kurt ve okulun ilk mezunlarından ve bugün aynı okulda öğretmen olan Özlem Efe duygu ve düşüncelerini belirtti. Meslek liselerinin öneminin geç de olsa fark edildiğini dile getiren Belediye Meclis Üyesi Zafer Bintepe, meslek liselerinin önemine dikkat çekti. Mezunlar Derneği’nin kurulmasının kurum kültürü oluşturmada önemli bir adım olacağına değinen  Bintepe, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

‘HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ’

Sözlerine tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğildiğini söyleyerek başlayan Belediye Kütahyaspor Başkanı Osman Altınkaya, her makamda her konumda öğretmenlerin izi olduğunu belirtti. Aradan geçen çeyrek asra rağmen öğretmen ve öğrencilerin hala bir aile gibi olmasından son derece memnun olduğunu söyleyen Altınkaya, “Okuldan mezun olan öğrenciler için her türlü desteğe hazırız.”şeklinde konuştu. Programın sonunda okulun ilk mezunları ve dönemin öğretmenlerine günün anısına teşekkür belgesi verildi. Eski mezunlar ve öğretmenleri hatıra fotoğrafı çektirirken, program kokteyl ile son buldu.

BÜLTEN




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *