HAYAT BOYU ÖĞRENME KURSLARINDA HASAT ZAMANI: KÜTAHYA’DA 55 BİN KİŞİ ÖĞRENMEYE ‘DEVAM’ DEDİ

174

Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerlerinin yıl boyunca ürettikleri ürünlerin sergilendiği Hayat Boyu Öğrenme Haftası Programında konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, bu sene 55 bin kursiyer halk eğitim merkezlerinde ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim aldığını açıkladı.

Kütahya İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde eğitim gören kursiyerler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Programında, yıl boyunca hazırladıkları ürünleri sergiledi. Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar katıldı.  Öğrenmenin hayat boyu devam etmesinin önemine dikkat çeken Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, bu sene 55 bin kursiyer halk eğitim merkezlerinde ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim aldığını ve rakamın Kütahya için ciddi bir rakam olduğunu açıkladı. Gölpınar, “Kursiyerlerin yıl içerisinde yaptıkları çalışmaların sergileyebildiğimiz kadarını vatandaşlarımıza sunmak istedik.” İfadelerini kullandı.

‘KİMİ İÇİN TERAPİ KİMİ İÇİN EKMEK KAPISI’

Yıl sonu etkinliklerini bir hasat mevsimine benzeten Vali Yardımcısı Aydın Börü, hayatın çok dinamik olduğunu ve gencinden yaşlısına herkesin sosyalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Börü, “Kurslarda belki genç kızlarımız belki çeyizleri için emek veriyorlar. Vakti müsait olanlar vakitlerini geçiriyor, kimine kurslar bir psikolojik terapi imkanı sunuyor. Kimileri de kurslarda öğrendikleri ile ekmeklerini kazanacak noktaya geliyorlar” Dedi. Milli Eğitim Bakanlığının Olgunlaşma Enstitüleri ve Halk Eğitim Merkezleri ile yıllardır süren çalışmalarına devam ettiğini belirten Börü, kurslarda aynı zaman yüzyıllardır var olan sanatların yaşatıldığını vurguladı. Börü, güzel bir tanıtım ile hayat boyu öğrenme çalışmalarının daha geniş kesimlere ulaşmasını diledi. 

VALİ YARDIMCISI BÖRÜ EBRU YAPTI

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kütahya protokolü, kursiyerlerin emeği ile hazırlanan rengarenk stantları ziyaret etti. Kursiyerlerden kurslara dair bilgi alan Vali yardımcısı Aydın Börü, el sanatları kursu standında ebru sanatını denedi. Program Kickboks sporcuları ve Halk Oyunları ekibinin Gösterisi ile devam etti. Halk Eğitim kurslarında saz eğitimi alan miniklerin dinletisi kulakların pasını sildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *