RANDEVU NOKTASINDA SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK

959

Şehir Hastanesi’nin açılmasına sayılı günler kala hastanenin sağlık kadrosu ile de güçlü olacağını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, randevu sorununda çözümün doktor sayısının artırılmasından geçtiğine KSBÜ’nün de çalışmaları ile ihtiyaca cevap geldiğini belirtti. Bayırcı, “Randevu noktasında sıkıntılarda çözülmüş olacak.” Dedi.

‘SÖZÜ GÜÇLÜ, GÜCÜ TESİRLİ BİR KÜTAHYA’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya’da devam eden yatırımlar ile ilgili bilgi verdi 8 aydır Kütahya için ne yapabiliriz? Şehrimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz? Daha güçlü bir Kütahya’yı nasıl inşa edebiliriz derdi içinde çalışmaya devam ettiklerini belirten Bayırcı, sözü güçlü, gücü tesirli bir Kütahya inşa etmeyi hedeflediklerine değindi. Birlik beraberliği sağlayarak Ankara’daki çalışmalarını sürdürerek ciddi bir yol kat ettik ifade eden Bayırcı, üst düzey ziyaretler ilettikleri taleplerin birlikteliğin gücünden kaynaklı olarak karşılık bulduğunu dile getirdi. “Tabi gönül isterdi ki daha refah daha ekonomik olarak ülkemizin rahat olduğu ortamlarda biz bu başarıyı yakalayabilmiş olsak daha çok hizmet üretebilirdik.” Şeklinde konuşan Bayırcı, 6 Şubat depremiyle ekonomik bir daralma yaşansa da ciddi manada yola alındığını belirtti.  

‘VATANDAŞIMIZ ÜST DÜZEY HİZMETLE BULUŞACAK’

Şehir Hastanesi’nde sürecin bu kadar uzamaması gerektiğini ifade eden Bayırcı, “Vatandaşlarımızın bir an önce o hizmete kavuşması gerekiyordu. Şehir hastanesini açacağız. Şehrimizde vatandaşlarımızı gerçekten üst düzey bir hizmetler bir araya getireceğiz.” Dedi. Şehrin diğer ucunda, Afyon girişindeki 300 yataklı bir hastane hakkında da bilgi veren Bayırcı, “Germiyan Kampüsü içerisine yapılacaktı ama fay hattı tespit edildiği için Hacıazizler bölgesine kaydırılması söz konusu. Rektörümüzle yaptığımız görüşmelerde de bu sayısının artırılması gerektiğiyle alakalı bir durum ortaya çıktı. Bakanımızla son görüşmemizde 300 odalı bir hastanenin Kütahya için şu anda kapasite anlamında yetersiz olduğu yönünde görüştük. 800-1000 kapasiteli bir hastane olması gerektiğini söyledik. Sağlık Bakanı konuyla ilgili çalışma başlatacaklarını bildirdi. Bu hastane tamamen kamu imkânlarıyla yapılacak. Bu yüzden inşallah daha hızlı bitirmek nasip olur.” Şeklinde konuştu.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ DOKTORLARIN ARTMASI

Hastaneyi yapmanın tek başına yeterli bir çözüm olmadığını ifade eden Bayırcı, “Çünkü vatandaşlarımızın burada en çok sıkıntı yaşadığı mevzu doktor sayısı. Randevularda talepleri karşılama noktasında sıkıntı yaşadıklarıyla ilgili vatandaşlardan bize çok şikâyet geliyor. Bunun da çözümü doktor sayısının artırılması. Bizim de bununla alakalı bakanlığımızla görüşmelerimizde Kütahya’nın ihyacını net bir şekilde ortaya koyduk. Geçtiğimiz günlerde de ciddi bir oranda doktor takviyesi aldık. KSBÜ’nün de bu konuyla alakalı ekstra bir çalışması var. Rektör Tekin ile görüşmelerimiz sonrasında 136 tane asistan kadrosu açıldı onların da göreve başlamasıyla birlikte poliklinik hizmeti başlayacak. Böylelikle doktor ve randevu noktasında sıkıntılarda çözülmüş olacak.” Dedi. İlçe hastanelerinde özellikle cihaz noktasında talepler olduğuna değinen Bayırcı, en kısa sürede cihazların hizmete sunulacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığına 768 personel sağlanacağını ifade eden Bayırcı, bu konuda 768 personel atandı gibi yanlış anlamalar olduğuna değindi. “AK Parti zaten bunu belirlemiştir. Alınacak kişiler bellidir” yorumları gördüğünü belirten Bayırcı, “Bizim hiçbir bu işlere müdahil olmamamız söz konusu değil. Zaten yapmayız ama yapmamız da mümkün değil. Çünkü memur olan kısmı KPSS puanıyla alınacak. İşçi alımları tamamen kura ile olacak. Bizim müdahale etme durumumuz söz konusu değil.” Dedi.

Zafertepe Kavşağı için çok uğraştıklarını belirten Bayırcı, kavşağın bir an önce bitmesi gerektiğini çünkü Antalya yolu üzerinde olduğunu trafikte ciddi aksamalara sebep verdiğini ilettiklerine değindi. Devletin asfalt, malzeme desteği sağladığını ileten Bayırcı, ışıklandırması da biten kavşakta refüj düzenlemesi ile ilgili işlerin kaldığını trafiğin akışında çok büyük bir sıkıntı yaşanmadığını aktardı.  

‘KÜTAHYA’YI HEP BİRLİKTE İLERİ TAŞIYACAĞIZ’

Yıllardır bitmeyen yokuş yolu projesine de değinen Bayırcı, “Kütahya merkeze, yaklaşık 29 köyün ulaşımına hizmet veren bir yol. Bunun 6 km’lik asfaltlandı. Geriye kalan 6 km’lik bir kısmı var. İnşallah önümüzde yıl asfaltlayıp, bu köylerimizin Kütahya’ya daha hızlı daha konforlu ulaşım sağlaması noktasında da nihayete ermiş olacağız.” Dedi. Kütahya için mücadele ettiklerini ifade eden Bayırcı, sözlerine şöyle son verdi: “Elimizden gelen ne varsa onu vermeye çalışıyoruz. Kütahyalılardan isteğim ve ricam bu işler sadece siyasiler tek başına yapabileceği işler değil. Eğer Kütahya’yı kalkındıracaksak hep beraber kalkındıracağız. Bizlerin mutlaka ki başı çekmesi gerekiyor. Siyasetçisiyle, memuruyla, esnafıyla, iş insanıyla, basınıyla inşallah hep beraber Kütahya’mızı daha güçlü daha ileri seviyelere getireceğiz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *