KÜTAHYA GELENEKLERİNDEN GENÇLER DE VAZGEÇMİYOR

201

Evlenirken geleneklerinden vazgeçmeyen Kütahyalı çiftlerin düğün, söz kına malzemeleri için 15 bin TL’ye varan bir bütçe ayırması gerektiğini ifade eden Gençer Çeyiz İşletme Sahibi Muradiye Gençer, yazın gelmesi ile işlerinin yoğunlaştığını belirtti. Gençer, vatandaşlara işlerini şansa bırakmayıp alışverişlerini internetten değil görerek yapmalarını tavsiye etti.

Kütahya’nın dillere destan düğünleri, yıllardır devam eden gelenekleri ile düzenlenmeye devam ediyor. Dünya evine girerken geleneklerden vazgeçmeyen çiftler, eşya, düğün salonu, organizasyon masraflarının yanı sıra kına, söz nişan malzemelerine de bütçe ayırıyor.

SÖZ MENDİLİNDEN ÇİÇEĞE

TÜM ÜRÜNLERE TALEP VAR

1994 yılından beri Gençer Çeyiz olarak Kütahya’da hizmet verdiklerini ifade eden İşletme Sahibi Muradiye Gençer, düğün sezonunun açılmasıyla işlerinin yoğunlaşmaya başladığını belirtti. Vatandaşların en çok kına, söz nişan malzemeleri için kapılarını çaldığını belirten Gençer, “Nişanlara sözlere çikolata yapıyoruz, damat beyin gelin hanıma götürdüğü çiçekleri hazırlıyoruz. Çeyiz malzemelerimiz var. İç çamaşırdan nevresime, bornozdan hediyeliğe her türlü çeyiz malzemesini dükkanımızda bulmak mümkün. Damat için alınabilecek her şey de mevcut. Söz mendilinden valize kadar yardımcı oluyoruz Aklınıza ne geliyorsa bütün ihtiyaçlara cevap verebiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

TÜM İHTİYAÇLAR TOPLAM

13-15 BİN TL BANDINDA

Evlenme arifesinde olan bir çiftin kapıdan girip ihtiyaçlarının büyük bir çoğunluğunu karşılamak istediği zaman ödeyeceği miktarın 13 bin lira ile 15 bin lira arasında değiştiğini dile getiren Gençer, müstakbel çiftlerin hem uygun fiyatlı hem kaliteli ürünleri bulabileceklerini vurguladı.

Son zamanlarda çeyiz alışverişinin dahi internet üzerinden yapıldığını dile getiren Gençer, internetteki ürünler ile kendi ürünleri kıyasladıklarında çok daha kaliteli ürünler sattıklarını belirtti. Vatandaşların internet alışıverişi konusunda çok yanıldığını ifade eden Gençer, “Siparişi veriyorlar yanlış ürün geliyor. Ya da içine sinmiyor. Söylediği ürünü sonrasında gelip bizden alıyor. Hem zaman hem de para kaybı oluyor bu aşamada. Bunlar çok yaşanıyor.”şeklinde konuştu.

‘BİRÇOK MÜŞTERİMİZ İNTERNET

ALIŞVERİŞİNDEN MUSTARİP’

İnternet alışverişinden mustarip olup dükkanın kapısını çalan müşterilerden “İnternetten söyledim kötü geldi, yetişmedi” gibi söylemleri hep duyduklarını dile getiren Gençer, mağazadan alışveriş yapmanın en büyük avantajının görerek almak olduğuna dikkat çekti. “Vatandaş bakıyor, dokunuyor kalitesini görüyor. İnternet alışverişlerinde ürünlerin boyutları büyük gösteriliyor. Shop yapılıyor. Ama bizde net görerek alıyor.” İfadelerini kullanan Gençer, sattıkları her ürünün arkasında olduklarını, herhangi bir müşterileri bir sorun yaşarsa her zaman gidermeye çalıştıklarını belirtti.

İş yoğunluğunun ne yazın ne de kışın bitmediğini dile getiren Gençer, şu ifadeleri kullandı: “Kışın da sözler, nişanlar oluyor. Ya da yazın sözü nişanı olan kıştan hazırlıklarını hallediyor. Tabii yazın daha yoğun. Her kalem bandında uygun ve kalite hizmeti sunmaya devem ediyoruz. Güler yüz, üstün kalite konusunda müşterilerimizin içleri rahat olsun.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *