GERMİYAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ: ÖRNEK BİR PORJEYE İMZA ATTI

315

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Sedef Mumcu Kızılçım önderliğinde, “Atık Piller Çöp Değildir” projesi başlatıldı. Öğrenciler yaklaşık 57 bin pili çevreleirnde gezmedik dolaşmadık kapı bırakmadan toplayarak örnek bir projeye imza attılar.

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında öğrencilerle okul çevresindeki parklarda çevre temizliğinde katkıda bulundu.

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimcileri, tüm yıl boyunca da öğrencilere çevre bilinci kazandırabilmek adına yıl içerisinde de bu yönde faaliyetler gerçekleştirdi. Özellikle Sıfır Katı Atık Projesi adı altında kullanılmış piller, tıbbi atıklar, plastikler, atık yağların dönüşümleri hakkında bilgilendirme eğitimleri verildi.

HEM KENDİLERİ HEM VATANDAŞ ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Sedef Mumcu Kızılçım önderliğinde, “Atık Piller Çöp Değildir” projesi başlatılarak, öğrenciler yaklaşık 57 bin (320kg) adet pili, komşu ve akraba gibi sosyal çevrelerden, Kütahya esnafından, çeşitli kamu kurumlarından, market ve fabrikalardan temin ettiler.  Öğrenciler, pilleri toplarken aynı zamanda projeyi anlatarak “Sıfır Katı Atık Projesi”ni tanıtmış, sosyal çevreleri ile etkileşimlerini arttırmış ve pek çok vatandaşın çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunmuştur. Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri temel amaçlarının “Sıfır Katı Atık Projesi”ne katkıda bulunmak ve öğrencilerde çevre bilincini geliştirme olduğunu vurguladı. Yine aynı amaçla “22 Mart Dünya Su Günü”nde TEMA yetkilileri ve Biyoloji öğretmeni Sedef Mumcu Kızılçım iş birliği ile okulda konferans salonunda “Su Günü” konferansı verildi. Konferans sonrası tohum tüpleme etkinliği yapıldı ve TEMA Vakfının getirmiş olduğu çam ağaçları okul bahçesine öğrencilerimizin katılımı ile dikildi. Mart ayı içerisinde Kütahya Belediyesine ait atık su tesisini öğrencilerle birlikte ziyaret edildi. Ziyaret sonucu öğrenciler suyu kullanırken temiz suya ulaşmanın ne kadar zor olduğunu, temiz suyu tasarruflu kullanmanın önemini kavradı.

ÇALIŞMALAR ARTARAK DEVEM EDECEK

Çevreyi temiz tutmanın yolunun çevre bilincini kazandırmaktan geçtiğinin altını çizen okul yetkilileri şu ifadelere yer verdi; “Bu bilinç aynı zamanda gençlerimizde bireysel ve sosyal sorumlulukları geliştirmektedir. Bu şekilde çevre bilinci oluşturmak, insan hakları ve doğaya saygılı, çağdaş vatandaşlar olabilmenin ilk adımıdır. Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak çevreyi koruma bilinci oluşturmak, öğrencilerimize çevreyi korumanın ne denli önemli olduğunu anlatmayı en önemli vazifelerden biri olarak görmekteyiz. Bu tarz çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir.”

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *