‘SANATIN VE SANATÇININ DESTEKLENMESİ GEREKİYOR’

137

KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız ve Mustafa Kemal Altınsoy DPÜ’de karma sergi açılışı gerçekleştirdi. Hocaların hocası olarak bilinen Mehmet Sabri Tezcan iki öğrencisi ile sergide buluştu. Tezcan iki öğrencisinin başarıları ile gurur duyduğunu belirterek “Sanatın ve sanatçının desteklenmesi gerekiyor” dedi

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız ve Mustafa Kemal Altınsoy’la birlikte DPÜ MYO Sosyal Bilimler Yüksekokulu Fuaye salonunda karma bir resim sergisi açılışını gerçekleştirdi.

‘30 AĞUSTOS RUHUNU CANLANDIRDI’

Geniş tabanlı bir katılımın olduğu sergiye DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, MYO Sosyal Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hakan Kara, öğretim üyeleri, akademisyenler, sanatçılar, sanatseverler ve Küsad üyelerinin katılımları ile açıldı. Her sanatçının onar eserle katıldığı serginin açılış konuşmasın okul müdürü Prof. Dr. Hakan Kara “Birlik ve beraberlik ruhu ile açılan bu sergi bu topraklarda adeta bir 30 Ağustos ruhunu canlandırdı” dedi. Sanatçılar Dumlupınar Üniversite’sinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

‘HEDEF KİTLE GENÇLER’

Kütahya Devlet Güzel sanatlar Galerisinde yetmişli yıllarda galeri müdürlüğü yapan Ressam Mehmet Sabri Tezcan ve İki Öğrencisi ile bir araya geldi. Hocaların hocası olarak bilinen Mehmet Sabri Tezcan ise iki öğrencisi ile sergide buluştu. Tezcan iki öğrencisi ile bir sergide buluşmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti. Tezcan iki öğrencisinin başarıları ile gurur duyduğunu, sanatın ve sanatçının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ressam Bayram Yıldız ve Mustafa Kemal Altınsoy sanatın evrensel dilini bu serginin hedef kitlesinin gençler olduğunu ve sanatın yaygınlaştırılması konusunun altını çizerek, desteklerinden dolayı DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak’a, SBYO müdürü Prof. Dr. Hakan Kara’ya Tüm katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundular. 15 Mart günü açılan sergi 25 Mart gününe kadar gençlerin ve sanatseverlerin beğenisine açık olacaktır.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *