KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEPLERİ İLETİLDİ

205

AK Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı Mustafa Önsay, Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirilen toplantıda kentsel dönüşüm talepleri iletildi. Çiniköy Projesinin ihalesinin de gündeme alındığı toplantıda, Zafer Organize Uydukent projesi için yasal alt zeminin tamamlanması gerektiği aktarıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve İl Başkanı Mustafa Önsay Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Kütahya’daki yatırım planlamaları ve devam eden projeler üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.

TAMAMLANAN KONUTLAR

HAK SAHİPLERİNE İLETİLECEK

Toplantıda Sultanbağı Kentsel Dönüşümünde ilk etabın ihalesinin yapılması, Vefa mahallesi ve Osmangazi  Kentsel dönüşümünde yapımı yüzde 90 a ulaşan 495’er konutun hak sahipliği çalışmaları yapılarak teslimlerin yapılması, Küçük Sanayi Sitesi Kentsel dönüşümünde 2.etap işyeri yapım ihalesinin yapılması,  250 bin sosyal konut projesinde merkezde 685 konutun yapım ihalesinin yapılması, İlk Arsam kapsamında Kütahya Merkezde 1.000 adet arsanın işlemlerinin tamamlanarak arsaların hak sahiplerine teslim edilmesi konuları takip edildi.

UYDU KENT TALEBİ AKTARILDI

Çini Köy (İlk İşyerim)  projesinde hazırlanan proje üzerine işlemlerin tamamlanarak ihalesinin yapılması, Zafer Organize Uydukent projesi için yasal alt zeminin tamamlanarak, organizede çalışacak 20 bin işçi için barınma sorunlarını çözecek Havalimanı, YHT durağı ve Zafer Organize üçgeninde yer alacak yeni modern bir uydu kent kurulması projemizin hayata geçirilmesi talebi iletildi.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILMALI

Şehir Merkezinde 16 bin büyükbaş, 37 bin küçükbaş sayılarına ulaşan hayvan yetiştiriciliğinde  yaşanan sorunları çözmek üzere hazırlanan Çalca mahallesinde 128 dönümlük alana Toki marifetiyle modern ahırlar yapılması projesindeki çalışmaların hızlandırılması talebi aktarıldı.

Ayrıca Enne mahallesinde il özel idaresine devri yapılan 9 dönümlük alanda Gençlik kampı yapımı  projesinde Bakanlığınca yazışmaların tamamlanması talebinde bulunuldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *