YAZ SPOR OKULLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI: KÜTAHYA YAZA SPORLA GİRECEK

260

Kütahya’da çok sayıda branşta gerçekleştirilecek Yaz Spor okullarına başvurular bugün başladı. Bu sene başvurular, ilk kez e devlet üzerinden alınacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Kütahya’da çocukların ve gençlerin Yaz Spor Okullarına olan yoğun ilgisinin bu senede devam edeceğini öngörüyor.

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların kapanmasına kısa bir süre kala; gençleri boş vakitlerimi nasıl değerlendirebilirim, ebeveynleri ise çocuğum tatilde nasıl kaliteli zaman geçirebilir telaşı sardı.  Yazı sporla değerlendirmek isteyenleri imdadına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün hayata geçireceği yaz spor okulları koşacak.

BAŞVURULAR İLK KEZ E DEVLET’TEN YAPILACAK

Basketbol, Jimnastik, Curling, Geleneksel Türk Okçuluğu, Halk Oyunları, Kick Boks, Masa Tenisi, Taekwondo, Voleybol branşlarında gerçekleştirilerek yaz spor okulları başvuruları bugün itibariyle başladı. Kütahya Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre bu sene ilk kez manuel başvurunun yapılamayacağı ve spor okullarına başvurulara e devlet üzerinden yapılacağı açıklandı.

Yaz spor okullarına başvuruda bulunmak isteyenler, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne gitmeye gerek kalmadan E Devlet Spor Bilgi Sistemi Ulusal Spor Projeleri Sekmesi üzerinden 10 Haziran tarihinde itibaren başvuruda bulunabilecek. Çocukları için başvuruda bulunmak isteyen velilerin kendi hesapları üzerinden çocukları için başvuruda bulunması mümkün. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, e devlet üzerinden yapılacak başvurularda vatandaşın kurs yerleri, saatleri hatta eğitimci ismini dahi öğrenebileceklerini belirtti.

AÇILIŞ PROGRAMI 27 HAZİRAN’DA

DUMLUPINAR SPOR SALONU’NDA

E devlet üzerinden başvuruların alınmasının ardından 27 Haziran tarihinde Dumlupınar Spor Salonunda saat 2’de Yaz Spor Okullarının açılışını gerçekleştireceklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, kursların kurban bayramından sonra da başlayacağını açıkladı.

Kütahya’da çocukların, gençlerin Yaz Spor Okullarına yoğun bir ilgisi bulunduğunu bu yüzden başvuruda bulunmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerektiğini aktaran yetkililer, “Özellikle basketbol, voleybol, jimnastik, karate, tekvando yoğun geçen branşlarımız arasında. Yüzme Bilmeyen Kalmasın projemiz de yaz kış çok yoğun geçiyor. Ancak havaların ısınmasıyla birlikte yüzme havuzu da bu projeye katılan vatandaşlarımız sayesinde tam kapasite doluyor.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *