BAYRAM PAZARI BİLE “NERDE O ESKİ BAYRAMLAR” DİYOR ‘UMDUĞUMUZ GİBİ GİTMİYOR’

220

Alım gücünün düşmesi sebebiyle Bayram Pazarındaki yoğunluğun umdukları gibi gitmediğini dile getiren Kütahya İşportacılar Esnaf Odası Kadir Akkan, “Yine de sağ olsun esnafımız da, vatandaşlar da teveccüh gösteriyor. Akşamları biraz daha hareketlilik yaşanıyor” şeklinde konuştu.

ARİFE GÜNÜNE KADAR HİZMET VERECEK

Kurban Bayramı öncesinde giyimden oyuncağa, kozmetikten ayakkabıya Kütahyalıların bayram alışverişi ihtiyacını karşılayacak Geleneksel Kütahya Bayram Pazarı Arife gününe kadar Cuma Pazarı alanında kurulu olacak.

Çok sayıda Kütahyalı bayramlık alışverişini daha uygun fiyatlara yapmak için Bayram Pazarını tercih etse de Pazar, eski günlerini arıyor.

Şu anda ekonomik kriz olduğu için yoğunluğun geçen senelere oranla daha düşük kaldığını ifade eden Kütahya İşportacılar Esnaf Odası Kadir Akkan, alım gücünün düşmesi sebebiyle piyasada bir durgunluk yaşandığını vurguladı.

‘HAREKETLİLİK AKŞAM SAATLERİNDE YAŞANIYOR’

Bayram pazarının bu sene çok umdukları gibi gitmediğini ifade eden Akkan, “Ama bunu da şükür sağ olsun Kütahya esnafımız da Kütahyalı vatandaşlar da yine bayram pazarımıza teveccüh gösteriyor.” Şeklinde konuştu. Özellikle gündüzleri değil akşamları biraz daha hareketlilik yaşandığını dile getiren Akkan, akşamları artan yoğunluğu iş çıkışı olmasına ve gündüz yaşanan sıcaklıklara bağladı.  

ALAN CUMA GÜNÜ SEBZE PAZARINA BIRAKILACAK

Bayram Pazarının Cuma Pazarı yerine kurulduğunu hatırlatan Akkan, “Geçtiğimiz Ramazan Bayramında da aynı şey olmuştu. İki pazarın aynı yerde kurulması sebebiyle biz Bayram Pazarına Bir günlük ara veriyoruz. Perşembe akşamı toplanıyoruz. Cuma sebze, meyve pazarı kuruluyor. Cuma 12’den sonra onlar toplanıyor. Biz yine pazarımızı kuruyoruz.” Dedi. Akkan, Bayram Pazarının Arife günü de vatandaşlara hizmet edeceğini vurguladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *